Premsa

L''Avui' i 'El Punt' unificaran capçaleres el 31 de juliol

El nou diari es dirà 'El Punt Avui' i tindrà una edició diferent per a les comarques gironines

El Punt i l' Avui unificaran les capçaleres amb l'objectiu de fer un diari únic que combini la visió local i la nacional. La data prevista de sortida del nou rotatiu, que es dirà El Punt Avui i mantindrà les dues tipografies diferenciades, es preveu pel 31 de juliol i conservarà el disseny, les seccions i l'ordre actuals però incrementarà la paginació, segons ha pogut saber l'Agència Catalana de Notícies (ACN). Per tradició, només l'edició de les comarques gironines serà diferent i, tot i que portarà la mateixa capçalera, mantindrà les primeres pàgines del diari amb informació territorial. L'editora d' El Punt va comprar el 100% del diari Avui el novembre de l'any 2009. Segons fonts dels dos rotatius, la idea és que tant els lectors d' El Punt com els de l' Avui se sentin representats i identificats amb la nova capçalera però apostant per un nou concepte de diari. De moment, el canvi no afectarà els dossiers ni els suplements.

Amb aquesta operació, el nou rotatiu espera convertir-se en el tercer diari més llegit a Catalunya, després de La Vanguardia i El Periódico. Concretament, El Punt té 184.000 lectors i l' Avui 116.000 lectors, segons les últimes dades del Baròmetre de la Comunicació i la Cultura.

Sota l'ombra d'un ERO

Aquest procés s'està dissenyant en paral·lel a mesures de reestructuració laboral que podrien passar per l'aplicació d'un expedient de regulació d'ocupació (ERO) a la plantilla. Fonts properes al rotatiu han indicat a l'ACN que encara està per determinar el nombre de treballadors que requereix el nou projecte i que estan en negociacions amb el comitè d'empresa.

L'editora d' El Punt va compra el 100% del diari Avui el novembre de l'any 2009. D'aquesta manera, el rotatiu va entrar a formar part de l'empresa editora d' El Punt, Hermes Comunicacions. Fins llavors, l' Avui estava participat en un 40% pel grup Planeta, un 40% pel grup Godó i un 20% per l'Institut Català de Finances.