Ban Ki-moon, 'gelós' de l'èxit de 'Gangnam style'

El secretari general de l'ONU s'ha fotografiat amb el seu compatriota PSY, autor del vídeo més popular de YouTube, i ha reconegut que li té enveja perquè per culpa seva ha deixat de ser el sud-coreà més famós del món

L'èxit de Gangnam style està traspassant totes les fronteres imaginables. Després que el videoclip d'aquesta cançó del raper sud-coreà PSY es convertís el mes passat en el vídeo amb més "m'agrada" a YouTube -més de 2,3 milions-, ara ha estat el secretari general de l'ONU, el també sud-coreà Ban Ki-moon, qui ha reconegut que sent enveja pel reconeixement que està obtenint el tema a escala global. Durant una trobada amb el cantant a la seu de les Nacions Unides, Ban Ki-moon va fotografiar-se al seu costat imitant la coreografia del videoclip, i va bromejar: "Estic una mica gelós, perquè fins fa només uns dies la gent em deia que jo era el sud-coreà més famós del món". El líder de l'ONU va mostrar-se "orgullós" de l'èxit del seu compatriota i li va confessar: "Espero que puguis acabar amb el problema de l'escalfament global".

Per la seva banda, PSY va assegurar que la trobada amb Ban Ki-moon l'havia fet sentir millor que el seu triomf musical: "No m'ho puc creure. És realment un honor, perquè Ban Ki-moon és el millor i està al cor de tots els coreans".

D'altra banda, Gangnam style ha obert un conflicte diplomàtic entre Corea i el Japó. En aquest país, la cançó ha tingut menys èxit que a la resta del món, i això ha portat l'Institut de Promoció del Pop Sud-coreà a qüestionar el gust dels nipons.