Mitjans públics
Mèdia 17/05/2012

CiU vota a favor del decret que permet al PP imposar el president de RTVE

Argumenten que és "inadmissible" el "bloqueig" que pateixen els mitjans estatals per la manca d'acord entre els dos grans partits

Ara
1 min

BarcelonaConvergència i Unió se sumarà al PP i votarà a favor del decret que permetrà nomenar el nou president de Radiotelevisió Espanyola (RTVE) per majoria absoluta del Congrés, segons ha anunciat la diputada de CiU Montserrat Surroca en la seva intervenció al debat parlamentari. Surroca considera que l'executiu espanyol fa un ús "abusiu" dels decrets llei, però alhora creu que és "inadmissible" el "bloqueig institucional i la paràlisi" que pateix l'ens públic com a conseqüència de la incapacitat de PP i PSOE per pactar el nou president. Per això, els nacionalistes s'han escudat en la "responsabilitat" per donar suport a la iniciativa del govern.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Durant el debat, el ministre d'Indústria, José Manuel Soria, ha assegurat que el govern espanyol "desitja" que el nou president sigui escollit per consens, i que l'únic que es busca amb la possibilitat d'escollir-lo per majoria absoluta és "desbloquejar una situació insostenible".

stats