Televisió
Mèdia 19/05/2013

Dinamarca fa bons els pronòstics i s'imposa al festival d'Eurovisió

Espanya acaba en penúltima posició després que El Sueño de Morfeo sumés tan sols vuit punts

Ara
2 min

BarcelonaNo hi ha hagut sorpreses. El festival d'Eurovisió se celebrarà l'any que ve a Dinamarca després que la representant d'aquest país, Emmelie de Forest, s'imposés en la 58a edició del certamen, celebrada aquest dissabte a la ciutat sueca de Malmö. El tema, 'Only Teardrops', ha rebut 281 punts i ha fet bons d'aquesta manera els pronòstics que situaven aquesta cançó com a gran favorita a la victòria final. Azerbaidjan, amb 234 punts, i Ucraïna, amb 214 han completat el podi de l'edició d'enguany.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Pel que fa als representants espanyols, tampoc no hi ha hagut sorpreses i s'han hagut de conformar amb una decebedora penúltima posició. Només els espectadors albanesos i els italians han votat per El Sueño de Morfeo −els han atorgat, respectivament, 6 i 2 punts−, de manera que el tema 'Contigo hasta el final' s'ha quedat amb tot just 8 vots. Només Irlanda, amb cinc punts, ha quedat per darrere dels representants espanyols.

La 25a posició obtinguda per El Sueño de Morfeo és el pitjor resultat de la història per als representants espanyols, tot i que en edicions anteriors amb menys participants, Espanya havia acabat en última posició. L'últim cop que va succeir va ser el 1999, quan Lydia Rodríguez va sumar només un punt i va quedar en 23è i últim lloc. Aquest resultat i el zero de Remedios Amaya el 1983 eren fins ara les dues úniques vegades que Espanya havia sumat menys de vuit punts des del 1970.

En canvi, els 281 punts sumats per Emmelie de Forest són la millor marca de la història per a Dinamarca, que ha guanyat Eurovisió per tercera vegada. Abans ho havien aconseguit Grethe & Jorgen Ingmann, el 1963, i els Olsen Brothers, l'any 2000.

stats