Edurne representarà Espanya en el pròxim Festival d’Eurovisió

La cantant madrilenya Edurne serà la representant espanyola en la 60a edició del Festival d’Eurovisió, que se celebrarà a Viena el 23 de maig. Televisió Espanyola va confirmar ahir els rumors que apuntaven que l’exconcursant d’ Operación Triunfo seria l’escollida, que havien començat a circular dilluns, quan el seu representant va revelar que havia presentat una candidatura.

Segons va explicar ahir la cantant, la cançó que interpretarà es titula Amanecer i està escrita íntegrament en llengua castellana -a diferència de l’any passat, en què també s’utilitzava l’anglès-. Edurne va definir el tema com a “pop de qualitat” i va assegurar que “impactarà” perquè és “molt diferent” del que Espanya ha portat al festival fins ara. La cançó, composta per Tony Sánchez-Ohlsson -autor, entre d’ altres, de Quédate conmigo, el tema amb què Pastora Soler va competir a Eurovisió el 2012-, s’enregistrarà d’aquí “quatre o cinc setmanes”, i per aquest motiu la intèrpret no en va voler donar encara més detalls.

D’altra banda, el cap d’estratègia i programació de TVE, Nacho Gómez-Acebo, va avançar ahir que, per primera vegada, la televisió pública emetrà, a més de la final -per a la qual Edurne està classificada directament-, les dues semifinals del certamen, que tindran lloc els dies 19 i 21 de maig, i va explicar que “probablement” la narració del festival anirà, un any més, a càrrec de José María Íñigo. Segons recull Europa Press, fonts de la corporació van detallar també que Radiotelevisió Espanyola aportarà a la Unió Europea de Radiodifusió 356.000 euros per la participació en el certamen, una xifra “lleugerament inferior” a la de l’any passat”.

Més continguts de