La Fiscalia de Barcelona trasllada a la de Madrid la denúncia per homofòbia contra Arcadi Espada i 'El Mundo'

El fiscal considera que en cas d'haver-hi delicte, s'hauria produït a la seu del rotatiu que va publicar l'article del periodista

La Fiscalia de Barcelona ha decidit traslladar a la de Madrid la denúncia per homofòbia contra el periodista Arcadi Espada i contra el rotatiu 'El Mundo' per la publicació d'un article en què anomenava 'mariconazo' el diputat d'ERC al Congrés Gabriel Rufián.

Polèmica per un article homòfob d'Arcadi Espada que qualifica Rufián de "mariconàs"

Segons l'escrit del fiscal Miguel Ángel Aguilar, la fiscal en cap de Barcelona va acordar el 22 d'octubre de l'any passat tramitar la denúncia i incoar diligències d'investigació a través del Servei de Delictes d'Odi i Discriminació. Aguilar, membre d'aquest servei, conclou ara que, en tot cas, la investigació s'ha de fer a Madrid, que és on hi ha la seu del diari i, per tant, on es va decidir publicar l'article.

El fiscal recorda que el Tribunal Suprem assenyala que el delicte que recull l'article 510 del Codi Penal en què es basa el denunciant "es comet des del lloc on s'emet el missatge que provoca l'odi o la violència, i no al lloc on es difon".

Més continguts de