La HBO emetrà alertes sobre salut mental abans de les seves sèries

El missatge acompanyarà ficcions com 'Euphoria', 'Barry' i 'Girls'

La HBO ha anunciat que a partir d'ara emetrà alertes sobre salut mental abans d'algunes de les seves sèries perquè el públic pugui identificar les malalties que apareixen en les seves ficcions i encoratjar els espectadors que ho necessiten a buscar suport professional. Euphoria, Barry, Girls i Los Soprano són alguns dels xous que aniran acompanyats del missatge d'alerta. 

La decisió de la HBO arriba arran d'una iniciativa de la cadena anomenada It's OK que busca desestigmatitzar les malalties mentals i parlar-ne obertament. A principis d'any la  USC Annenberg Inclusion Initiative va publicar un informe que especificava que només un 7% dels personatges de sèries pateixen malalties mentals en pantalla, una xifra que s'allunya del 20% de la població nord-americana que afirma que ha tingut algun tipus de malaltia mental cada any. 

'Euphoria': res és tan intens com quan ets adolescent

A banda de les alertes, la HBO també ha preparat uns vídeos amb escenes clau d'algunes de les seves sèries comentades pel doctor Ali Mattu, psicòleg clínic i activista en favor de la salut mental. Cada un dels vídeos, que durarà aproximadament entre 2 i 3 minuts, es podrà veure al canal de YouTube de la HBO. La primera entrega analitzarà una escena protagonitzada per Lena Dunham a Girls

"És fàcil passar per alt els símptomes d'una malaltia mental i exemples de salut mental quan estem veient una sèrie", explica Mattu. "Podem aprendre molt d'algunes de les escenes de les sèries seleccionades i esperem que els comentaris donin als espectadors una nova perspectiva sobre la salut mental", assegura el metge. 

Més continguts de