Indignació per una vinyeta de 'Charlie Hebdo' que imagina Ailan com un futur agressor sexual

La revista satírica publica una il·lustració en què el nen és un assetjador de dones a Alemanya

La revista satírica ' Charlie Hebdo' ha tornat a sembrar polèmica a la xarxa. El setmanari d'humor ha publicat una vinyeta protagonitzada per Ailan Kurdi, el nen sirià mort el setembre passat en una platja de Turquia. En aquesta il·lustració, 'Charlie Hebdo' es pregunta: "Què hauria estat del petit Ailan si s'hagués fet gran?". La frase encapçala un dibuix en què es veuen dos homes amb els braços estesos i perseguint dues dones, que fugen corrent. A sota de la vinyeta, la revista escriu: "Perseguidor de dones a Alemanya". D'aquesta manera, 'Charlie Hebdo' s'imagina un Ailan adult que participa als atacs sexuals que van tenir lloc a Colònia i a altres ciutats alemanyes durant la nit de Cap d'Any.

La vinyeta apareix després que les autoritats alemanyes asseguressin que "la majoria" d'agressors eren d'origen àrab i nord-africans i que alguns partits polítics insinuessin que els atacants eren refugiats. Les xarxes socials s'han encès després de la publicació d'aquesta il·lustració, que ha estat criticada i qualificada de frívola.

Aquesta no és la primera vegada que el setmanari francès utilitza Ailan Kurdi a les seves vinyetes. Al setembre, 'Charlie Hebdo' mostrava  un dibuix amb el cos d'Ailan Kurdi a la portada acompanyat del missatge "Benvinguts, emigrants". A l'interior d'aquell número de la revista, també hi havia un acudit que deia: "Els cristians caminen damunt les aigües, els musulmans s'ofeguen".

 

Més continguts de