Publicitat
Publicitat

RAC1 passarà l'agost amb una programació totalment continuista

Jordi Gràcia farà el 'Versió estiu'

RAC1 estrena dilluns una graella d'estiu amb poques sorpreses. David Jobé als matins, Jordi Gràcia a les tardes i Emma Aixalà els caps de setmana presentaran els principals programes de l'emissora.

Si una cosa va bé, és millor no tocar-la. Aquest és el principi que sembla haver guiat el disseny de la graella d'estiu de RAC1, que serà calcada a la d'anys anteriors i es basarà gairebé totalment en versions estiuenques dels programes habituals. Sí que canviaran, en canvi, les veus que sonaran per l'emissora durant les pròximes sis setmanes -a partir de dilluns i fins al 2 de setembre-, per bé que tots els nous presentadors són noms ja ben coneguts pels oients de RAC1.

La principal novetat tindrà lloc a les tardes, que quedaran en mans de Jordi Gràcia. Després d'haver format part del departament d'esports de RAC1 i d'haver col·laborat al programa El club , de TV3, el periodista va tornar a l'emissora fa un any per fer-se càrrec d'una secció a El món a RAC1 , i ara debutarà com a presentador al capdavant del Versió estiu . El programa comptarà amb col·laboradors com l'actor Fermí Fernàndez; el xef Raül Balam (fill de Carme Ruscalleda), que oferirà consells culinaris als oients que els necessitin; l'historiador Xavier Carmaniu, que intentarà relativitzar fets d'actualitat comparant-los amb esdeveniments històrics, i el còmic Xavier Deltell, que sotmetrà la població a tests d'estrès.

I l'altra incorporació destacada, tot i que ja és un clàssic dels estius de l'emissora, és la del programa No hi som per festes , que Jordi Beltran i Ana Boadas presentaran cada vespre, de 21.00 a 23.00. Entre altres coses, l'espai imaginarà com s'haurien desenvolupat alguns episodis històrics si hagués existit la tecnologia actual, i els presentadors es convertiran en alumnes d'un curs de teatre que s'allargarà durant les sis setmanes de programa.

Pel que fa a la resta de la graella d'entre setmana, David Jobé es posarà al capdavant de l'edició estiuenca d' El món , que endarrerirà l'inici fins a les 7.00 però mantindrà, a grans trets, l'estructura habitual amb nous col·laboradors. Al migdia, RAC1 segueix confiant en La competència i La segona hora , que oferiran seleccions dels millors moments del curs completades amb alguns continguts nous. Esther Muñoz es farà càrrec, un estiu més, del Tot és possible , i La nit a RAC1 -en versió reduïda de 20.30 a 21.00- serà conduïda per Víctor Vives.

Emma Aixalà torna al 'Via lliure'

Com ja fa durant l'any, Jordi Margarit continuarà obrint la programació del cap de setmana, tot i que La primera pedra serà més curta i s'emetrà de 7.00 a 9.00. A aquesta hora començarà el Via lliure , que arribarà fins a les 14.00 i tornarà a mans d'Emma Aixalà després de dos estius conduït per Llucià Ferrer. Cada dia el programa proposarà un vermut típic d'algun lloc del món, i amb l'ajuda del periodista Xavier Sanjuan mirarà d'esbrinar quins són els temes que preocupen els nens, què els interessa i quins gustos tenen.

Jocs Olímpics i futbol

Durant la primera part de la temporada d'estiu, RAC1 estarà molt pendent dels Jocs Olímpics. Dos enviats especials, Xavi Puig i Aleix Parisé, informaran de tota l'actualitat de la competició a través del 100 metres -que durarà 45 minuts durant les dues setmanes que durin els Jocs-, de seccions específiques dins els espais d'esports i de connexions puntuals en la resta de programes.

A més, l'emissora transmetrà tots els partits de pretemporada del Barça, amb la narració de Joan Maria Pou en el cas dels enfrontaments oficials i amb un format alternatiu per als amistosos.

Raül Llimós presentarà des de dilluns el Primer toc -que acabarà mitja hora abans- i el dia 13 Dani Senabre agafarà el relleu de Jaume Mullor al Tu diràs .

Postveritat

Més continguts de

Postveritat
PUBLICITAT
PUBLICITAT