GUARDÓ
Mèdia 19/11/2016

L'ARA rep un premi de comunicació no sexista

L'Associació de Dones Periodistes reconeix la línia editorial del diari a favor de les dones

Núria Juanico
2 min
La directora de l’ARA, Esther Vera, va recollir el premi de comunicació no sexista.

BarcelonaL’Associació de Dones Periodistes de Catalunya (ADPC) va atorgar ahir a l’ARA el premi bones pràctiques de comunicació no sexista per una línia editorial inclusiva a favor de les dones. L’entitat va lloar la tasca del diari en “visibilitzar accions, reptes i avanços en la igualtat”.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

“Queda molt per fer, i a l’ARA ens ocupa i ens preocupa”, va subratllar la directora del diari, Esther Vera, durant la cerimònia de lliurament dels premis. Vera també va afirmar que “el millor per a la nostra societat seria que aquest premi no tingués sentit, però encara en té” i va dedicar el reconeixement “als veritables protagonistes: la redacció de l’ARA, els accionistes i els subscriptors”.

Els periodistes Mònica Bernabé i Gervasio Sánchez, autors de l’exposició Dones. Afganistan, van endur-se el premi de comunicació no sexista per un periodisme rigorós i de qualitat i per fer visibles les desigualtats, injustícies i violència estructural que pateixen les dones en països en guerra. El reconeixement per la sensibilització en documentals contra l’explotació sexual va recaure en Mabel Lozano, responsable del reportatge Chicas nuevas 24 horas. També en el camp televisiu, Marc Giró, col·laborador de l’espai Divendres de TV3, va obtenir el premi per introduir continguts feministes en clau d’humor a programes audiovisuals.

L’ADPC va guardonar la doctora en filologia Eulàlia Lledó per la qualitat en la recerca i la formació en llenguatge i comunicació amb perspectiva de gènere. Així mateix, l’exposició Por una vida sin malos tratos de l’Instituto Quevedo del Humor va aconseguir el premi per una iniciativa comunicativa d’humor gràfic que sensibilitza contra la violència masclista. En clau radiofònica, la presentadora del programa Les mil i una nits de Catalunya Ràdio, Maria de la Pau Janer, va ser guardonada perquè “ajuda a entendre i descobrir la sexualitat sense apriorismes ni estereotips de gènere”. El reconeixement a una opinió transgressora a favor del feminisme en mitjans digitals va recaure en el blog de Barbijaputa a Eldiario.es i el guardó a la trajectòria periodística va ser per a Rosa Maria Calaf.

En paral·lel, l’entitat va atorgar el premi Margarita Rivière al rigor periodístic a Soledad Gallego-Díaz. Amb aquest guardó, el jurat va voler destacar “la feina d’excel·lència periodística”, com també “el rigor, la independència i la visió de gènere”. En l’entrega del premi, Gallego-Díaz va encoratjar els periodistes a “dir alt i clar qui menteix” i a “lluitar contra la postveritat i les polítiques d’odi”. A banda dels premis de comunicació no sexista, l’ADPC va voler fer ahir un toc d’atenció a El Periódico de Catalunya i a El Mundo “per pràctiques periodístiques discriminatòries i estereotipades vers les dones en la política”.

stats