Publicitat
Publicitat

Eurovisió

L'Azerbaidjan es prepara per donar la benvinguda al món

La capital, Bakú, acull el Festival d'Eurovisió, que veuran 100 milions de persones

És el primer cop que el programa televisiu més vist d'Europa, el festival d'Eurovisió, se celebra tan a l'est, en un país musulmà que fa frontera, entre d'altres, amb l'Iran, Geòrgia i Rússia. Les tres hores de diferència horària han obligat l'organització a començar passada la mitjanit. Les autoritats del país s'han pres l'esdeveniment com una presentació al món.

El Festival d'Eurovisió va néixer als anys 50 com un programa d'entreteniment televisiu i amb el temps s'ha convertit en un dels espectacles en directe més importants del món. A Bakú hi ha 1.500 periodistes acreditats de 75 països. La sala de premsa és un món paral·lel on tothom té opinions enfrontades sobre les coreografies d'Ucraïna o Malta, els efectes aquàtics d'Irlanda o la massiva utilització de ventiladors per part de Bòsnia i Hercegovina.

El certamen ha situat aquests dies l'Azerbaidjan al centre de moltes mirades, i ha contribuït a fer visible la realitat política d'aquest país, en què periodistes i opositors al règim són empresonats i amenaçats, i en què moltes persones han estat desnonades a la força perquè vivien a la zona on s'ha construït el teatre on tindrà lloc el festival. A més, aquesta setmana s'ha destapat també que diversos representants del Consell d'Europa, entre els quals el senador del PP valencià Pedro Agramunt, han estat subornats amb caviar pel règim per evitar que denunciessin les violacions dels drets humans que tenen lloc al país.

Podeu llegir la Informació completa a l' ARA PREMIUM.

Postveritat

Més continguts de

Postveritat
PUBLICITAT
PUBLICITAT