Mèdia 15/06/2013

La segona assemblea de periodistes 'Mitjans en lluita' alerta del precedent de l'ERO a la Corporació

La necessitat de fer autocrítica per part dels periodistes també ha ocupat algunes de les intervencions

Ara
1 min
Un moment de la segons assemblea de Mitjans en Lluita / @MitjansenLluita

BarcelonaL'assemblea de treballadors de la comunicació de Catalunya, Mitjans en lluita, s'ha reunit per segon cop aquest dissabte al matí al centre cívic La Sedeta, a Barcelona. En aquesta segona trobada entre els representants dels treballadors de molts mitjans catalans s'ha posat de manifest l'impacte que ha tingut sobre la professió l'ERO que ha fet públic aquesta setmana la CCMA, que podria afectar fins a 312 treballadors entre TV3 i Catalunya Ràdio. En algunes intervencions dels assistents s'ha mencionat aquest tema. "Hem patit el primer ERO en mitjans públics. Això no ho podem deixar passar sense una resposta contundent", la reclamació d'un "posicionament de tots els comitès d'empresa dels mitjans en suport als mitjans públics afectats per l'ERO" o "els que han muntat l'ERO de la CCMA són únicament CiU, que no té cap altre suport parlamentari" han estat algunes de les opinions que s'han pogut escoltar al respecte.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Alguns dels allí presents han parlat també sobre la necessitat de fer autocrítica per part dels professionals i no centrar-se només en reclamacions de tipus professional o laboral. Així, a l'assemblea s'ha insistit "en la importància de ser valents, fer autocrítica i recuperar la confiança del poble" i també en "fer autocrítica com a periodistes perquè no cobrim lluites com hauríem i perquè els mitjans grans són cada cop menys crítics". En els moments en què s'ha fet autocrítica ha sortit com exemple les preferents: "Vam parlar de les preferents quan eren un clamor social, no abans".

Es poden consultar algunes de les propostes fetes i de les opinions que expressades en el compte de Twitter de la coordinadora Mitjans en lluita.

stats