Manel Alías, nou corresponsal de TV3 i Catalunya Ràdio a Moscou

Entre moltes altres funcions, el periodista va ser presentador de l''Info K'

El periodista de TV3 Manel Alías, fins ara redactor dels Serveis Informatius de TV3, serà el nou corresponsal de la CCMA a Rússia. Nascut el 1977 a Berga, Alias és llicenciat en Comunicació Audiovisual per la Universitat Autònoma de Barcelona i té un postgrau en Videoperiodisme ENG per la Universitat Pompeu Fabra.

El periodista va entrar a formar part de l'equip de professionals de TV3 al 2001 on ha fet, entre d'altres funcions, la de presentador de l'informatiu infantil 'Info K'. També ha estat editor, ENG dels Serveis Informatius de TV3, cap d'edició de 'La nit al dia' i autor dels reportatges de '30 minuts': 'Notes d'Educació' i 'Començar de nou', que va quedar finalista al Japan Prize del 2005.

Part del desplegament de noves corresposnalies

El mes de setembre la CCMA (Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals) anunciava la unificació de les corresponsalies dels diversos mitjans que formen part de l'ens. Era, segons la Corporació, "un nou pas per adaptar les seves estructures per treure més rendiment dels recursos disponibles i ampliar la presència arreu del món" i que feia que els corresponsals treballessin tant per a TV3 com per a Catalunya Ràdio.

Tal com informa TV3 en una nota informativa, aquesta racionalització ha permès l'obertura de corresponsalies permanents a Berlín, Buenos Aires i Moscou. Nous punts d'informació que se sumen a les ja existents, a Brussel·les, Londres, París, Roma, Washington, Jerusalem i Pequín. Al desplegament que es va iniciar al gener amb el nomenament de Joan Carles Peris com a corresponsal de la CCMA a París, se suma ara el d'Alías, que posarà en marxa la corresponsalia de la capital russa.

Critiquen la unificació de corresponsalies

La secció sindical del sindicat de Periodistes de Catalunya ha criticat aquest desplegament per com s'ha portat a terme. "[El Consell de Govern de la CCMA] Considerem que fa de la necessitat, virtut, i no ha atès les múltiples i raonades objeccions que s'han fet des dels Consells Professionals i els Comitès d'empresa de TV3 i de Catalunya Ràdio. A la mateixa BBC, tot i haver avançat en les sinergies entre redaccions, no han aplicat el model de corresponsal únic per a tots els mitjans, per les dificultats evidents de poder fer bé la feina per als dos mitjans". En el mateix comunicat en què aquests representants dels treballadors han expressat aquesta crítica han fet saber que no estan "en cap moment" en contra dels "mèrits i la idoneïtat del company elegit".

Més continguts de