NOUS FORMATS

Manel Fuentes busca el millor manetes a ‘Masters de la reforma’

Deu parelles competiran en el nou concurs de talents d’Antena 3, que s’estrena dilluns a la nit

Manuel Fuentes segueix posicionant-se com una de les cares més representatives d’Antena 3. Després de comandar Tu cara me suena (i la posterior versió Tu cara no me suena todavía) des del 2011, el presentador es posa ara al capdavant del nou talent show de la cadena, Masters de la reforma, un format que barreja interiorisme, arquitectura i bricolatge. Com en el cas d’altres programes similars, com MasterChef o Maestros de la costura (tots dos produïts per Shine Iberia, igual que el nou espai d’Antena 3), l’objectiu és trobar el millor concursant de l’especialitat proposada, en aquest cas les reformes de la llar.

La televisió segueix explotant les cites i els talents

Masters de la reforma s’estrena aquest dilluns a les 22.40 h. Antena 3 va programar l’arribada del nou format aprofitant el buit que havia deixat els dilluns a la nit la fi de Got talent, un concurs que ha donat moltes alegries a Telecinco, ja que ha tancat la temporada amb un 25,3% de quota de pantalla i 2,5 milions d’espectadors de mitjana a Espanya. El canal de Mediaset, però, ha reaccionat anunciant per avui l’estrena de la nova sèrie Brigada Costa del Sol, que es presenta com el gran rival a batre per al concurs de talents.

Inversió tècnica

Un dels aspectes que més destaquen de Masters de la reforma és l’esforç tècnic que ha fet la productora, exemplificat en un plató de 2.500 metres quadrats i amb més de 600 aparells d’il·luminació i projectors, un espai que, segons Carmen Ferreiro, directora de programes d’Atresmedia, conforma “un dels platós més grans d’Europa”. A més, segons la cadena, durant les 14 setmanes que ha durat el rodatge s’han utilitzat 7 tones de ciment, 5 de formigó, 10 de morter, 14 de sorra i 4 de guix. Des de la productora subratllen que, a diferència d’altres concursos de talents, en aquest cas no s’han emmirallat en cap format internacional, sinó que es tracta d’una idea totalment original creada per ells mateixos.

El programa comptarà amb 20 concursants que participaran per parelles i que seran anomenats peons. Entre els aspirants a guanyar Masters de la reforma hi ha una parella de Castelló que es van conèixer quan tots dos eren catequistes, un tiet i un nebot de Cadis amb experiència en el món del bricolatge, o una filla que li vol demostrar a la seva mare que no és tan gandula com ella creu. Manel Fuentes assegura que un dels punts forts del programa és el càsting, que, segons el seu parer, recorda el que es va fer al primer Gran Hermano : “Hi ha la innocència d’una primera edició i, al final, són persones que venen de llocs molt diferents i amb formacions molt diferents. Cada un és bo en alguna cosa i han d’aprendre a coordinar-se”, explica.

De la seva capacitat de coordinació en dependrà que superin les tres proves a què s’hauran de sotmetre en cada programa, en una dinàmica força similar a la de MasterChef. La primera prova setmanal serà la que servirà per escollir els capitans dels equips. Els responsables del programa asseguren que volen que sigui una repte didàctic, com empaperar una paret o treure’n el gotejat . Un cop superada aquesta prova i escollits els líders de cada equip, els concursants es traslladaran a un immoble en què tindran tres dies per fer, per grups, una reforma integral exterior i interior per a un client real. L’última prova serà al plató, on les parelles hauran de reproduir la proposta de decoració que els farà un convidat dins d’un cubicle buit de 20 metres quadrats.

Després d’aquesta última prova, el jurat haurà de decidir qui es queda i qui marxa. Els encarregats de fer-ho seran tres professionals vinculats al món de les reformes: els interioristes Tomás Alía i Pepe Leal i la cap d’obra Carolina Castedo. Macarena Rey, productora del programa, explica que un dels criteris a l’hora d’escollir-los va ser demostrar que una dona també pot fer la feina de cap d’obra. “Em vaig entestar a fer que fos una dona perquè crec que és una professió en què l’home té molta presència i les dones tenen capacitat d’organitzar i manar d’una altra manera”, assegura.

Tot i que els concursants són persones anònimes, el programa rebrà també alguns famosos. Entre els noms que ha avançat la cadena hi ha Alaska i Mario Vaquerizo, Eva González, Silvia Abril, Ágatha Ruiz de la Prada o Carmen Lomana.

Per promocionar l’estrena de Masters de la reforma, Antena 3 ha organitzat un concurs a través de la seva web que permet als espectadors guanyar una reforma d’un espai de casa seva per un valor màxim de 15.000 euros.

‘45 revoluciones’ es trasllada als dijous

45 revoluciones està sent la gran decepció de la temporada per a Antena 3, amb unes xifres d’audiència impròpies d’una cadena que opta al lideratge. El primer episodi es va quedar amb un 10,1% de quota de pantalla i 1,5 milions d’espectadors a tot l’Estat, però a partir de llavors els números no han fet més que baixar: l’últim episodi emès fins ara, el setè dels tretze que té la temporada, no va passar del 4,2% i dels 620.000 seguidors.

Amb l’estrena de Masters de la reforma, la ficció protagonitzada per Carlos Cuevas, que fins ara s’emetia els dilluns, passa a ocupar el prime time dels dijous, una de les pitjors opcions possibles, ja que haurà de competir contra Supervivientes i les seves audiències de més de quatre milions d’espectadors, i contra Cuéntame cómo pasó, una de les ofertes més potents de La 1. Antena 3, doncs, sembla donar per perduda la sèrie.