"Felip VI no podia fer el discurs del 3 d'octubre": Mercedes Milà a 'Salvados', en 20 frases

La periodista ha sigut entrevistada per Jordi Évole a canvi de 10.000 euros que ha destinat a Proactiva Open Arms

Alguns dels fragments més destacats de l'entrevista de Jordi Évole a Mercedes Milà a 'Salvados'.

El drama dels refugiats

1. "Jo abans no cobrava per les entrevistes, fins que em vaig adonar que cobrant podia ajudar altres persones. En aquest cas he triat Proactiva Open Arms perquè és l'única ONG que està salvant refugiats en  contra d'Itàlia, de Líbia i probablement d'Espanya".

2. "El drama dels refugiats és una vergonya. D'aquí uns anys tothom veurà que és un genocidi".

El Procés / Monarquia 

3. "Visc el que passa a Catalunya amb la màxima pau possible, amb una condemna en origen, referida al 6 i 7 de setembre. Així no. Ho dic als que busquen la independència doblegant les lleis".

4. "No soc en absolut partidària de la presó provisional. Soc partidària que compleixin la condemna que dicti el jutge, però no del fet que ara mateix siguin les presons. Respecto molt la gent que defensa la independència, però Catalunya som tots".

5. "Felip VI necessita que li facin una entrevista amb diversos periodistes, sense cap tipus de límit, treure's la corbata, que porta unes corbates molt carrinclones, deixar-se els cabells una mica més llargs i parlar amb tota naturalitat".

6. "L'entrevista que Hermida va fer a Joan Carles I va ser encotillada"

7. "Si la monarquia vol salvar-se no pot fer el discurs del 3 d'octubre, encara que Felipe González digués que li semblava bé, perquè es va posar en contra molta més gent a Catalunya de la que el va aplaudir a la resta d'Espanya".

8. "Felip VI no va tenir cap record per a les víctimes d'una violència exagerada, absurda i ridícula, ordenada pel ministeri de l'Interior, contra un referèndum que no havia de ser referèndum i al final va ser referèndum per treure les urnes dels col·legis que havien protegit tota la nit".

9. "Senyor Borbó, vostè ha de ser empàtic, s'ha de posar a la pell d'un poble que està en unes circumstàncies complicades. Sigui més valent. I, si perd el seu tron, és que ha arribat el moment".

10. "Què és la hipocresia de Letícia fent veure que obre la porta del cotxe a la seva sogra? És mentida! La veritat la vam veure a Palma. Letícia és una dona extraordinària, però la deformació a què se'ls sotmet a la casa reial fa que acabin sent de Mart. El que va fer va ser una estupidesa, es va equivocar, i quan t'equivoques has de demanar perdó".

Rodrigo Rato

11. "Rato dient que la gent havia de tenir confiança! Que cabró! Quin tros de cabró que ets, Rodriguito".

Trajectòria professional i periodisme

12. "Vaig començar a treballar en televisió a TVE, a Miramar, sense cobrar. Al principi recollia taules i tallava teletips. Un dia gairebé em maten perquè vaig rebregar i llençar a les escombraries el teletip de l'atemptat d'ETA que va matar Carrero Blanco; vaig pensar que era una explosió de gas més, que en aquella època n'hi havia moltes a Madrid".

13. "Quan vaig entrevistar Aznar i li vaig preguntar si havia trobat a faltar la llibertat durant el franquisme em va dir que ell tenia 20 anys quan Franco va morir i que tenia altres preocupacions. Jo no l'hi vaig dir, però vaig pensar que com em podia dir allò. Precisament els estudiants universitaris i els obrers van ser els que més van lluitar contra Franco. Als 21 anys jo era més roja que una muleta d'un torero [...] Ara Aznar és una bossa plena de rancúnia".

14. "Vaig deixar de fer entrevistes quan els assessors les van matar [...] A la política ha arribat la mentida i la poca vergonya. Les xarxes socials estan guanyant el que està perdent el periodisme, la gent es pot expressar [...] Si t'insulten a les xarxes socials, això va amb el sou. I l'insult és horrible, però no és res més que un insult. Si tu estàs tranquil perquè creus que estàs fent el que has de fer, tires endavant".

15. "Jo vaig entrevistar el germà del vicepresident Alfonso Guerra i li vaig preguntar el que vaig voler. Mai ens deien res. Això és llibertat. Això ara és impossible. Fa un any vaig tenir l'oportunitat de treballar a TVE i al final no es va fer perquè van dir que era incontrolable".

16. "TVE ha d'anar més en compte que ningú. En el moment que hi ha un partit que governa i que vol controlar la televisió, la llibertat s'acaba".

17. "L'audiència m'importa molt. Si tinguessis un restaurant i has comprat peix fresc i la gent no ve, què fas amb el menjar? Te'l menges. Així és la vida".

Depressió i vida personal / Crítica a Mediaset

18. "Vaig deixar 'Gran Hermano' per una depressió que em va destrossar. No podia continuar. Però vull dir que te'n pots sortir, d'una depressió. Amb la química, amb llibres".

19. "Ara torno a estar bé i tinc ganes de treballar. Em truquen tots menys els meus, Mediaset. Quan vaig deixar 'Gran Hermano' no els vaig donar gaires opcions, però vaig veure que les empreses no es preocupen dels treballadors. Els departaments de recursos humans ni són de recursos ni són humans".

20. "He tingut grans històries d'amor. I al final he vist que no hi ha res com quan et llepa un gos. I t'acabo de donar un total [un fragment de declaració en el llenguatge televisiu] que t'hi cagues".