Mor Lluís Oliva, exdirector de Catalunya Ràdio i TV3

El periodista també havia sigut professor de la Facultat de Ciències de la Informació de la UAB

El periodista Lluís Oliva, nascut a Barcelona el 1955, ha mort aquest dijous als 62 anys a causa d'una malaltia respiratòria, segons ha confirmat la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). Oliva, que es va formar com a periodista als Estats Units, va ser director del grup d'emissores de Catalunya Ràdio entre el 1988 i el 1995, quan va passar a ocupar la direcció de TV3. El 1999 el periodista va iniciar una nova etapa professional com a director general de la CCRTV (actual CCMA).

Durant el període com a director de la ràdio pública catalana, Oliva va apostar per la creació de Catalunya Informació, l'emissora informativa del grup, que seguia l'exemple de referents internacionals com la CNN o France Info.  

El vicepresident de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Brauli Duart, ha destacat que  Lluís  Oliva  va ser "un referent memorable en la història de Catalunya Ràdio, de TV3 i de la CCRTV". "Era un home d’una gran intel·ligència i sentit de l’humor, que va apostar per la innovació i va fer líders d’audiència la ràdio i la televisió nacionals de Catalunya".

Per la seva banda, Saül Gordillo, director de Catalunya Ràdio, ha lamentat la pèrdua del periodista a través del seu perfil de Twitter. En un tuit ha assegurat que la ràdio catalana no seria la mateixa sense l'aportació d'Oliva. 

Fora dels mitjans públics catalans, Oliva també va tenir una extensa carrera. Entre el 1977 i el 1982 va exercir diversos càrrecs professionals. Entre ells va ser cap d'operacions a l'emissora KALI de Los Angeles, a més de fer diverses col·laboracions a premsa i televisions californianes.  El 1982 es va incorporar com a cap de programes a Antena 3 Radio a Catalunya, on acabà ocupant el càrrec de director. Des del 1993 i fins al 1995 va ser professor associat de la Facultat de Ciències de la Informació de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).