Mor l'actor Rik Mayall, conegut pel seu paper a la sèrie 'Els joves'

Ha informat de la mort el seu mànager. Tenia 56 anys

L'actor britànic Rik Mayall ha mort als 56 anys, segons ha explicat un portaveu de l'empresa que el representava com a artista. Mayall va interpretar l'anarquista Rick a la sèrie 'Els joves', emesa per TV3, 'The young ones' en el seu títol original.

Mayall es va fer conegut a la televisió a través de la sèrie 'A Kick Up the Eighties', en la qual va interpretar el paper de Kevin Turvey. No obstant, el paper que més fama li ha donat és el de Rick, l'any 1982, a la ficció 'Els joves'. Allí, interpretava un estudiant de sociologia que admirava Cliff Richard. No només va ser actor en aquesta ficció, també l'escrivia. Mayall, el seu amic de tota la vida Ben Elton i la seva companya sentimental, Lise Mayer, n'eren els creadors.

El seu primer treball en solitari que va tenir una certa transcendència va ser la interpretació de parlamentari conservador a la comèdia 'The New Statesman', emesa a la televisió local de Yorkshire. També va aparèixer amb Adrian Edmondson a 'Bottom', on tots dos tenien uns rols similars als d''Els joves'. A la televisió també va aparèixer a la sèrie 'L'escurçó negre'.

En aquest vídeo es poden veure alguns dels millors moments del personatge de Rik a 'Els joves' en versió original.

L'any 1998 va patir un accident que li va suposar greus lesions i el va deixar en coma durant diversos dies. Estava casat, tenia dues filles i un fill. Després de conèixer-se la notícia de la seva mort, el productor i guionista de televisió John Lloyd ha explicat a la cadena BBC que amb Mayall ha mort "un autèntic heroi de la comèdia".

Va donar senyals de vida abans que el desconnectessin

L'any passat, l'actor va recordar l'accident que el va mantenir en coma i va explicar que els metges l'havien mantingut viu gràcies a una màquina de respiració assistida durant cinc dies i que va tornar a mostrar senyals de vida poc abans que els doctors decidissin desconnectar-lo. Segons ell, aquesta experiència tan propera a la mort li va canviar la vida.

"La principal diferència entre l'ara i l'abans del meu accident és que ara estic molt content d'estar viu", va dir. Mayall va assenyalar, a més, que "altres persones es tornen variables en la quarantena o en la cinquantena, els homes tenen la menopausa masculina. Jo m'he perdut tot això. Simplement sóc molt feliç", va afirmar llavors.

Més continguts de