Publicitat
Publicitat

OBITUARI

Mor el llegendari periodista Mike Wallace, pioner de '60 minutes'

Més de seixanta anys de carrera arribaven dissabte a la fi amb la mort de Mike Wallace, un dels pares del periodisme televisiu modern. Vinculat al programa 60 minutes des de la seva creació el 1968, no va penjar el micròfon fins al 2008, quan, als 90 anys, decidia retirar-se. El programa segueix a la cadena CBS i és un dels referents del periodisme d'investigació i les entrevistes en profunditat.

Guanyador de 20 premis Emmy, la seva carrera no va estar exempta de polèmica. El film The insider , basat en un article de Vanity Fair , l'acusava de rendir-se a les pressions per silenciar un article sobre les males pràctiques de l'empresa Brown & Williamson. El seu paper l'interpretava l'actor Christopher Plummer. El periodista també surt a la versió teatral de Frost/Nixon (tot i que en l'adaptació cinematogràfica homònima es va retallar la seva aparició). Wallace va presentar també concursos i diferents programes radiofònics. Als seus programes d'entrevistes entrava sovint en el cos a cos, cosa que li va valer el malnom de Mike Malice [Mike Malícia].

Wallace va morir als 93 anys a la casa que té a Connecticut, acompanyat de la seva família. Deixa un fill que és presentador a la cadena Fox News.

Postveritat

Més continguts de

Postveritat
PUBLICITAT
PUBLICITAT