Publicitat
Publicitat

GUERRA COMERCIAL

Perilla la distribució de consoles PlayStation 3 a Europa

La companyia LG ha aconseguit aturar la importació a Europa de consoles PlayStation 3. La mesura de moment només és per a 10 dies, però si el jutge decidís prorrogar-la alguns països podrien quedar-se sense estocs. El diari The Guardian calculava, per exemple, que les botigues britàniques podien quedar-se sense existències en dues o tres setmanes i donava per fet que la resta de països tenien provisions similars.

De moment ja hi ha desenes de milers d'aquestes consoles retingudes al port de Rotterdam (Holanda) com a conseqüència del dictamen emès per un jutjat de l'Haia. Sony treballa contra rellotge per aixecar la prohibició i poder reemprendre així el seu ritme d'importació habitual, d'unes 100.000 màquines per setmana. A banda de les màquines importades, també se'n fabriquen a Àustria.

L'origen del conflicte són unes patents relatives a la reproducció de discos en sistema Blu-ray que LG clama com a pròpies. Si la firma coreana guanya finalment el plet, podria obtenir una compensació de diversos centenars de milions d'euros, segons calculen experts basant-se en el total de consoles PlayStation 3 venudes arreu del món. Aquest capítol podria ser, a més, el primer d'un llarg serial judicial, tenint en compte que LG ha presentat també reclamacions davant institucions judicials americanes.

Postveritat

Més continguts de

Postveritat
PUBLICITAT
PUBLICITAT