Mèdia 16/01/2013

Puyal, després de 2.000 transmissions: "Ara hi ha molts professionals que narren partits en català i qui hi guanya és el país"

El periodista celebra la fita i repassa la trajectòria del programa abans de la retransmissió del Barça-Màlaga

Judit Monclús
2 min
Puyal

BarcelonaEl periodista Joaquim Maria Puyal ha celebrat aquest dimecres al vespre les 2.000 transmissions de futbol en català a la ràdio i atorga al Barça el mèrit d'haver aconseguit aquesta fita. Tot i que va assegurar que no volia fer cap discurs, Puyal ha agraït les felicitacions rebudes per part dels oients per haver arribat a aquest nombre de transmissions i ha recordat la primera, a través de les ones de Ràdio Barcelona, i la magnífica resposta obtinguda per l'audiència l'any 1976, que va desbordar la centraleta de l'emissora amb les seves trucades per mostrar-li el seu agraïment.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Des del primer moment, ha explicat, el que va inspirar el seu equip a l'emissora va ser la idea d'atraure els oients "no tant per la llengua en què transmetíem els partits sinó fent-ho tan bé com poguéssim".

Puyal també ha tingut un record per als companys amb qui ha treballat al llarg de tots aquests anys, tant a Ràdio Barcelona com a Catalunya Ràdio, i ha confessat que se sent elogiat pel que altres professionals de la comunicació han dit sobre la seva tasca.

A la vegada, Puyal ha admès que sentia "un punt de vergonya" per haver-se despullat al llarg d'aquestes 2.000 transmissions i s'ha disculpat per les "rucades" que hagi pogut dir durant les 6.000 hores de directe "parlant sense parar" des de la primer transmissió d'un partit del Barça.

També ha anunciat el propòsit de Catalunya Ràdio d'organitzar un acte aquesta temporada per commemorar l'efemèride en què els oients tindran una participació destacada.

La satisfacció per haver arribat a les 2.000 transmissions, ha assegurat, s'uneix a la felicitat que li comporta el fet que actualment hi hagi molts excel·lents professionals de la ràdio i de la televisió que narren partits en català. "Ho fan tan bé o millor que jo", ha dit. "Aquí, qui hi guanya és l'oient, el receptor, les persones, és a dir, qui hi guanya, que és el que interessa, és el país", ha sentenciat.

stats