Xarxes
Mèdia 23/07/2012

"Que se quemen los catalanes", la xarxa bull de missatges espanyolistes ofensius

Alguns piuladors tracten "d'imbècils" els usuaris de Twitter que han demanat ajut en català

Ara
2 min
Els tuits ofensius han estat freqüents a la xarxa

BarcelonaLa facció més espanyolista de tuitaires està aprofitant els focs de l'Alt Empordà per a la seva batalla ideològica particular. La xarxa i els comentaris de les notícies a les webs dels mitjans de Madrid són fèrtils en missatges ofensius o que ataquen la llengua. "Catalanes que piden "ayuda" en catalán... Sois imbéciles? Todos podemos ayudar, pero antes tenemos que entender...", tuitejava Christian González. O Juan Vte. Santacreu i el seu missatge "Cataluña pide ayuda al ejercito ESPAÑOL, yo les enviaba unos cuantos bidones de gasolina, el fuego purifica ¡¡hay que joderse!!". Aquesta tesi de retreure que l'exèrcit ajudi a les tasques d'extinció ha estat freqüent.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Una altra de les línies de discurs ha estat oposar el presumpte efecte de les retallades amb els temes identitaris. Ricardo Chamorro seguia la idea d'una portada recent d''El Economista' i s'exclamava: "Los catalanes no tienen medios para apagar los incendios, però pueden verlo por seis canales autonómicos, eso sí". Més de 125 usuaris han repiulat aquest tuit. Sancho Luján, per part seva, criticava els que demanaven ajuda en català: "Los putos catalanes no saben pedir ayuda o agua en español?? pues que se quemen y se jodan".

A les webs dels diaris la majoria de comentaris se centren més en l'oposició Catalunya/Espanya. A 'El Mundo', per exemple, l'usuari Alvarorg té publicat el comentari: "La tramontana (no tramuntana) es un castigo de Dios a los catalanes, por ser tan catalanes. Ser más españoles y estará más calmadita". Per publicar comentaris a les notícies d''El Mundo' cal ser un usuari registrat. A 'Libertad Digital' (que també necessita registre per comentar), Elementa opina: "Me alegro que ayuden de otras regiones españolas, pero lo que está claro es que los catalinos son unos incendiarios". A les normes de participació d'aquest mitjà s'explicita que els comentaris ofensius per a tercers estan prohibits.

stats