Els periodistes de TVE critiquen la banalització dels informatius

En un informe, el Consell d'Informatius (CdI) retreu que es minimitzin les notícies polèmiques per al govern espanyol

Poca pluralitat de veus, una inclinació a evitar notícies polèmiques per al govern espanyol, massa notícies relacionades amb la mare de Déu del Pilar, el fred o els bolets. Són algunes de les crítiques dels periodistes de Televisió Espanyola, que han elaborat un informe sobre els continguts dels principals informatius des de l'inici del curs on critiquen la banalització i trivialització de les notícies.

Una de la principals crítiques de l'informes és com es treballen, se seleccionen i els valoren les notícies dels informatius. "El subministrament d'informacions fragmentades i sense context, la manca de pluralitat de veus, una inclinació a evitar o minimitzar notícies polèmiques per al govern [espanyol], l'escàs seguiment de conflictes socials d'importància i la banalització dels continguts dels informatius", són les principals "objeccions" del Consell d'Informatius de TVE (CdI) en el seu informe.

A banda, denuncia que la por a explicar coses "inapropiades" paralitza les edicions abans de fer les seves apostes informatives. "La valoració d'algunes informacions obliga els Telediarios a anar a remolc d'altres mitjans que donen notícies abans, amb el risc que l'oferta de TVE deixi de ser la millor opció per seguir l'actualitat", puntualitza.