Publicitat
Publicitat

MITJANS PÚBLICS

Un 25% del pressupost del 2012 es destinarà a drets esportius, cinema i sèries de producció aliena

RTVE intensifica les retallades de cara a l'estiu

Amb 204 milions d'euros menys i els pressupostos pendents d'aprovar-se, RTVE mira d'estalviar per on pot perquè li surtin els números. Els Jocs Olímpics i la graella d'estiu es veuran afectats.

El 2012 serà especialment complicat per a Radiotelevisió Espanyola. Més de cinc mesos després de començar l'any, i a l'espera que es nomeni el nou president de l'ens -el càrrec està vacant des del juliol, quan va dimitir Alberto Oliart-, els mitjans estatals no han aprovat encara els seus pressupostos per a aquest exercici. Quadrar els comptes, a més, serà més complicat que mai, ja que el govern espanyol va rebaixar de 1.200 milions d'euros a 996 milions el pressupost de la Corporació per a aquest any, malgrat que ja hi havia compromeses algunes despeses extraordinàries, com els 60 milions d'euros que ha pagat RTVE pels drets d'emissió dels Jocs Olímpics de Londres.

Des de principis d'any, l'ens ha fet mans i mànigues per mirar de reduir al màxim les despeses: ha ajornat l'emissió de nous capítols de sèries ja rodades perquè la despesa no comptabilitza fins al moment de l'emissió; ha renunciat a la Lliga ACB i al Roland Garros, i ha tancat programes de producció externa com 59 segons . Però amb això no n'hi ha prou, i durant els pròxims mesos les retallades continuaran.

Jocs Olímpics

El personal enviat a Londres es reduirà un 30% respecte a Pequín

El president de torn de RTVE, Manuel Esteve, va explicar dimarts al Senat que l'ens públic enviarà a Londres 123 professionals per cobrir els Jocs Olímpics d'aquest estiu, la qual cosa suposa una reducció del 30% respecte als que van viatjar a Pequín en l'última cita olímpica, l'any 2008. Inicialment s'havia parlat d'una reducció del 25%.

Menys programes

Diversos espais es deixaran d'emetre durant els mesos d'estiu

Una altra de les mesures anunciades per Esteve consisteix a prescindir, durant el juliol i l'agost, dels magazins La mañana de La 1, Corazón i Más gente , que habitualment es mantenien a la graella. Els contractes dels treballadors d'aquests espais quedaran suspesos durant l'estiu com a mesura d'estalvi. A canvi, s'afegiran a la graella dos nous espais de producció pròpia: La cocina de Sergio i Solo moda . A més, Esteve va plantejar la possibilitat que Ràdio Nacional deixés d'emetre, durant el mateix període, els informatius territorials per a la majoria de comunitats autònomes, tot i que de moment no s'ha pres cap decisió definitiva en aquest sentit.

Rodatge aturat

El 'biopic' sobre Julio Iglesias encara no ha començat a caminar

L'actor Alejandro Tous, que ha d'encarnar Julio Iglesias al biopic sobre el cantant que prepara TVE, ha revelat aquesta setmana que el rodatge encara no ha començat: "Està tot aturat. El viatge a Punta Cana [on es gravarà part de la ficció] s'ha hagut d'endarrerir dos cops", ha explicat. Tot i així, el projecte -que tindrà un cost d'1,5 milions d'euros- tirarà endavant, amb la previsió que s'emeti l'any que ve.

Previsió de despesa

Es destinaran 240 milions a drets esportius i produccions alienes

Tot i que el pressupost definitiu no s'aprovarà fins que no hi hagi un nou president -que serà nomenat, previsiblement, a finals d'aquest mes-, Esteve ja va detallar les previsions de despesa amb què treballa l'ens per a aquest any. La partida d'adquisicions serà de 239,9 milions d'euros -un 24% del total-, la qual cosa representa una reducció d'uns 120 milions respecte al 2011. La gran majoria, 169,17 milions d'euros, serviran per pagar drets esportius -inclosos els Jocs Olímpics-; 46,5 milions més es destinaran a comprar cinema, i 20,4 milions a les sèries. La resta es dedicarà a comprar drets per als canals temàtics.

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT