Recull de premsa
Mèdia 18/09/2011

'Público' dedica la portada als avantatges legals dels rics

Amb el titular de "Sólo para ricos", el diari 'Público' dedica un extens reportatge a explicar tots els recursos que tenen els més rics per pagar menys impostos

Redacció
2 min
Público, 18 de setembre

BarcelonaFundacions, sicav, societats patrimonials, paradisos fiscals, deslocalitzacions... Són tan sols alguns dels recursos que existeixen a Espanya per pagar menys impostos. En la seva edició de diumenge, el diari Público dedica un extens reportatge a explicar amb molt de detall quines són les vies legals que utilitzen els qui tenen més recursos econòmics per tal d'evadir impostos. Mentre el govern fa servir les tisores en molts dels seus serveis públics, el diari explica que els més rics continuen tenint avantatges per pagar menys. Segons Público, el candidat socialista Alfredo Pérez Rubalcaba ha promès "pressionar" les sicav, un instrument financer que permet invertir diners en societats i tributar tan sols un 1%, i alerta que els milionaris s'estan lucrant amb la compra de deute públic.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El Periódico optar pel titular "Immigrants sota lupa" i explica que el govern de Convergència i Unió ha augmentat el nombre de requisits per l'accés d'estrangers a les ajudes, mentre que els ajuntaments han pres mesures per controlar els espais públics. Segons el diari català, el burca, el català i els subsidis són els punts més conflictius. A més, alerta el diari, la població gironina de Salt tem un augment de la conflictivitat social. El Punt Avui encapçala la portada amb el resultat de les eleccions d'ERC, en les quals es va imposar l'escriptor i historiador Alfred Bosch. La Vanguardia destaca la divisió de l'executiu socialista després que la vicepresidenta econòmica Elena Salgado, corregís ahir al portaveu de l'executiu, José Blanco, per l'impost de patrimoni. La crisi econòmica és el tema escollit pel diari El Pais que explica les mesures de xoc que s'estan prenent contra la crisi i que obliguen als bancs a sanejar els seus comptes corrents. Mariano Rajoy és el protagonista absolut de la portada de La Razón. Al costat de la fotografia del candidat popular el diari concreta quines són les deu raons, segons el seu criteri, per les quals és necessari un nou model de gestió.

L'aclaparadora victòria del Barça sobre l'Osasuna, l'equip de Guardiola va oferir un recital de 8 gols, acapara les portades dels diaris esportius catalans. Tant el diari Sport com el Mundo Deportivo escullen una fotografia d'uns eufòrics Cesc Fàbregas i Leo Messi per la seva portada. L'As i el Marca prefereixen parlar del viatge de Cristiano Ronaldo a València per jugar contra el Levante.

stats