Segona dimissió a TVE per la censura del vídeo de la cap de comunicació de Rajoy

El cap d'informatius de la cadena al País Valencià ha deixat el càrrec

Enrique Pallás ha dimitit aquest dimarts com a cap d'informatius del centre territorial de Televisió Espanyola al País Valencià, segons ha avançat el portal 'Vertele' i ha confirmat a través de Twitter el consell d'informatius de la televisió pública. 

El motiu d'aquesta decisió és la censura que la cadena va imposar sobre el vídeo en què es veia la secretària d'Estat de Comunicació, Carmen Martínez Castro, dient que venien ganes de "fer la botifarra" i dir "Us foteu!" als pensionistes que van rebre amb una xiulada el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, en una visita a Alacant el 6 de maig. 

La direcció de TVE va impedir l'emissió del vídeo, cosa que va motivar que la setmana passada Arantxa Torres presentés la dimissió com a editora de l'informatiu territorial de TVE al País Valencià. En una carta publicada aquest dilluns al blog de Mujeres RTVE (la plataforma que va posar en marxa la campanya #AsíSeManipula), Torres explicava que la decisió de plegar havia estat "reflexionada" i que l'havia pres "considerant que una ordre que no respon a l'interès general, sinó a interessos polítics, afectava el dret de la informació dels ciutadans". "Aquella tarda em vaig sentir vençuda", reconeix la periodista. 

Pallás no ha fet públics els motius de la seva dimissió, però segons 'Vertele' fonts de TVE han explicat que hi ha hagut un "trencament de la confiança amb la direcció d'informatius davant d'un cas de censura".