Publicitat
Publicitat

Indústria anuncia una pròrroga d'un mes i mig com a màxim per a la reantenització

Soria considera "raonable" endarrerir l'alliberament del dividend digital però admet que tindrà un cost addicional per a l'Estat

El ministre d'Indústria, José Manuel Soria, ha anunciat aquest diumenge que donarà unes setmanes més de marge per completar el procés de reantenització. En una entrevista a l'agència Servimedia, Soria ha explicat que aquesta pròrroga s'aprovarà al consell de ministres del dia 26 de desembre, i que el termini s'allargarà "fins al 30 de gener o el 15 de febrer", però no més enllà, perquè l'Estat té el compromís de reservar per als operadors de telefonia el dividend digital a partir de l'1 de gener.

" Ens han demanat un període addicional els antenistes i els operadors i ens sembla raonable", explica el ministre. Tot i així, la primera reacció d'Indústria a aquesta petició, fa només dues setmanes, va ser un 'no'. El mateix ministeri va admetre aquesta setmana que el 52% dels edificis que s'han de reantenitzar a tot Espanya no hauran tingut temps de fer-ho abans del 31 de desembre.

Soria ha reconegut també que la decisió d'ajornar l'apagada dels canals de TDT que emeten dins del dividend digital tindrà "un cost addicional" per a l'Estat, ja que caldrà compensar els operadors de telefonia per un espai que els correspondria i que no podran utilitzar durant uns dies. De totes maneres, el ministre no ha precisat de quina quantitat es podria tractar.

Postveritat

Més continguts de

Postveritat
PUBLICITAT
PUBLICITAT