Mèdia 01/02/2016

TV3 renova el programa ‘Cuines’ “de dalt a baix”

El xef Marc Ribas serà el presentador de l’espai, que s’estrena avui a les 15.40

J0an Callarissa
3 min
TV3 ha fitxat el cuiner Marc Ribas per presentar la nova versió del programa Cuines, que s’emet a la pública catalana des de l’any 1996.

BarcelonaPocs programes longeus aguanten l’embat dels anys sense necessitat de fer-se un lífting. Cuines, de TV3, no ha sigut una excepció i després de vint anys i algunes petites actualitzacions el programa estrena avui una posada al dia “de dalt a baix”, tal com explica la cadena en una nota informativa.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

En termes generals, el programa pretén acostar-se a l’espectador, amb receptes fàcils de fer i ingredients fàcils de trobar. Dues premisses que el nou presentador de l’espai, Marc Ribas, porta gravades amb foc i que ha repetit els últims dies en algunes entrevistes promocionals a la mateixa cadena. Ribas, que es convertirà en el conductor de l’espai -que fins ara no en tenia un de fix i que cedia tot el protagonisme als cuiners professionals que hi acudien-, serà l’encarregat de materialitzar tots aquests propòsits a través del nou format, que s’estrena avui també amb plató nou.

En aquest escenari renovat serà on Ribas cuinarà sempre tots els plats. El decorat, tal com expliquen des de TV3, “simula la cuina del Marc, un lloc càlid i colorista que encaixa perfectament amb la seva personalitat enèrgica i dinàmica”. De fet, aquesta posada en escena pretén avançar en la mateixa direcció que els continguts i convertir-se en l’imaginari col·lectiu en “una cuina real, amb estris que tothom té a casa”. És a dir, una cuina que ofereix les mateixes possibilitats que les de les persones que es miren el programa.

Però la gran novetat, a més dels continguts i del plató, és la personalitat del cuiner, que, al costat de les receptes escollides, tindrà molt protagonisme. Ribas, que té 39 anys, és un terrassenc llicenciat en belles arts que ha explotat tota la seva creativitat en el terreny de la cuina. A més, la seva experiència passa per diversos restaurants de prestigi, alguns amb estrella Michelin. Entre d’altres, destaquen noms com Vitrium, Can Ferran, Capritx i Matís. Els dos últims, al costat del reconegut xef Artur Martínez.

Entre les novetats que s’afegiran al programa Cuines hi ha un breu espai en què el presentador donarà consells respecte a l’origen i varietat d’algun ingredient o en relació amb la seva compra o preparació. De fet, serà en aquesta secció -anomenada El consell i que durarà menys d’un minut- quan Ribas aprofitarà per sortir al carrer, cosa que no passava fins ara, ja que tot el programa estava rodat al plató. Entre altres llocs, es preveu veure el cuiner en mercats i botigues parlant de productes com ara els ous, que apareixen en el vídeo promocional de l’espai.

Un espai de grans audiències

L’última renovació del programa va tenir lloc fa dos anys, quan el decorat, la sintonia i la imatge gràfica es van actualitzar. Des de llavors i fins ara, el programa de cuina -que s’emet al voltant de les 15.40 cada dia feiner- s’ha centrat a portar davant dels espectadors els grans xefs del nostre país, que han mostrat la seva destresa davant les càmeres. Tot i això, també hi ha hagut lloc per a la cuina popular. Cada divendres persones anònimes acudien al programa de TV3 per preparar les seves especialitats. A més, també els nens hi van tenir el seu moment i van protagonitzar-hi nou episodis.

Les audiències del programa sempre se situen entre les millors del dia a Catalunya, cosa que es veu afavorida per la breu durada de l’espai i per la seva posició a la graella, i apareixen gairebé sempre en el top five. No obstant això, des del 2012 l’audiència havia experimentat un lleuger descens. L’actual temporada acumula un share mitjà del 22,9%, mentre que fa quatre anys era del 26,4%.

stats