Els 'Telenotícies' tornen a respondre a la Junta Electoral amb un missatge que explicita les paraules prohibides

Els informatius expliquen que no poden dir 'exili' ni 'presos polítics'

"En obligat compliment de la resolució de la Junta Electoral Provincial, aquest informatiu té prohibit fer servir expressions com  exili i presos polítics. Per primer cop, a més, s'imposen els qualificatius concrets d' autoproclamat  autoanomenat quan s'informi del Consell per la República i de l'Assemblea de Càrrecs Electes". 

Aquest és el missatge que han començat a mostrar els informatius de TV3 per recordar als seus espectadors la decisió que va prendre aquest dimarts la Junta Electoral Provincial de Barcelona, que, en resposta a un recurs de Ciutadans, va determinar que els mitjans públics no podien fer servir aquestes expressions fins a les eleccions del 10 de novembre. El text s'ha estrenat al 'Telenotícies migdia' d'aquest dimecres i es preveu que aparegui en pantalla cada vegada que, a l'hora d'elaborar una informació, els redactors hagin hagut d'adaptar el text els requeriments de la Junta. 

Durant el període electoral de les eleccions generals del 28-A i les municipals i europees del 26-M, en què la Junta Electoral va imposar una prohibició semblant a TV3 i Catalunya Ràdio, els 'Telenotícies' ja havien utilitzat un missatge similar per recordar als espectadors que no podien pronunciar determinades expressions.