Publicitat
Publicitat

'There will be blood'

1 . Perquè tot i que estèticament és deutora de Kubrick (l'escena del bowling , per exemple, i les seves simetries angoixants), moralment a qui ret homenatge és a John Huston. El director Paul Thomas Anderson veia El tresor de Sierra Madre cada nit, abans del rodatge de l'endemà. I va enviar a Daniel Day-Lewis un munt de gravacions d'àudio d'aquest director -i enregistraments més antics, de finals del segle XIX- perquè modelés la veu a semblança seva.

2 . Perquè explora l'anvers i el revers de la principal força que ha construït els Estats Units: l'ambició. Un país tan fascinant com terrorífic, modelat per l'ànsia de tenir més. There will be blood està ambientada a principis de segle XX i es va estrenar el 2007. Però ajuda a entendre la crisi dels últims anys.

3 . Perquè sí, d'acord, Daniel Day-Lewis trenca motllos. Glossar-lo seria reiteratiu: ja té l'Oscar a la lleixa. Però, ¿i Paul Dano? És el descobriment del film. Feia només el paper d'un dels dos germans Sunday. Una única escena. Però suficient perquè Anderson el fitxés per fer de l'altre germà, el segon paper en importància (i que ja havia començat a filmar Kel O'Neill). Dano va rebre el guió un dijous. Dilluns es posava davant la càmera.

Postveritat

Més continguts de

Postveritat
PUBLICITAT
PUBLICITAT