La UE aprova formalment les normes que obliguen les plataformes de 'streaming' a oferir un 30% de continguts europeus

La nova normativa també reforça la protecció dels menors

La Unió Europea ha aprovat avui formalment la normativa que obliga els serveis de 'streaming' a oferir una quota mínima del 30% de continguts europeus al seu catàleg. Al principi d'octubre, el Parlament Europeu ja havia donat llum verda a la normativa, que també s'aplica als canals tradicionals.

Les noves normes preveuen que els països puguin exigir a les plataformes que contribueixin econòmicament al desenvolupament de produccions audiovisuals europees, ja sigui invertint directament en contingut o contribuint als fons nacionals. Aquestes aportacions hauran de ser proporcionals als ingressos que recaptin al país que els exigeixi la taxa. 

Un cop aprovada per l'Eurocambra, la normativa entrarà en vigor 20 dies després de la publicació al diari oficial de la UE. A partir de llavors els estats membres tindran 21 mesos per incorporar les noves normes al seu dret nacional. 

A més d'establir una quota mínima, la nova norma reforça la protecció dels menors davant de continguts violents o que incitin a l'odi o l'exposició a continguts publicitaris d'aliments no saludables o begudes alcohòliques. 

Un dels objectius de la nova normativa és adaptar el marc jurídic europeu als avenços tecnològics, l'aparició de nous actors en el sector i el canvi d'hàbits de consum.