Comunicació
Mèdia 19/09/2011

La Xina prohibeix l''Operación Triunfo' del gegant asiàtic perquè excedia el límit de temps d'emissió permès

Les autoritats veten 'Super Girl', que no podrà estrenar nova temporada el 2012. L'ens regulador xinès limita la durada dels programes de talents a 90 minuts per episodi, i en prohibeix l'emissió en horari de màxima audiència (de 19.30 a 22.30 hores)

Agències
1 min
La concursant Duan Linxi en la seva actuació a la final de 'Super Girl', divendres passat / Hunan Satellite Television

PequínLes autoritats xineses han prohibit l'emissió de Super Girl perquè excedia el límit de temps d'emissió permès, segons informa aquest dilluns el diari China Daily. D'aquesta manera, Hunan Satellite Television no podrà estrenar el 2012 nova temporada del popular xou, similar a Operación Triunfo i American Idol, després de rebre una nota de l'Administració Estatal de Ràdio, Cinema i Televisió de la Xina en què se l'informava del veto.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El portaveu de la cadena, Li Hao, ha explicat que la cadena acatarà la decisió del regulador i no difondrà programes de talents similars l'any que ve. En el seu lloc, el canal emetrà programes que promoguin l'ètica moral i la seguretat pública, i donarà informació pràctica per a les tasques domèstiques.

La cadena ha emès tres edicions de Super Girl des del 2009. El primer programa de l'última temporada va durar aproximadament 182 minuts, 90 més del límit establert per a programes de talents segons la normativa de l'ens regulador xinès, que el 2007 va limitar la durada dels programes de talents a 90 minuts per episodi, a més de prohibir-ne l'emissió en horari de màxima audiència (de 19.30 a 22.30 hores).

Aquest no és el primer cas en què el regulador intervé en un programa de talents. Super Boy, de format similar, va rebre l'ordre d'utilitzar només cançons "sanes i amb una ètica inspiradora", evitar les xafarderies sobre els concursants i no mostrar admiradores cridant o els concursants perdedors plorant.

Super Girl va aconseguir el 2005, quan encara no era emès per Hunan Satellite Television, 400 milions de teleespectadors xinesos amb el seu programa final.

stats