Mèdia 22/10/2017

‘Al cotxe’, entrevistes íntimes sobre quatre rodes

TV3 estrena avui un nou espai en què personatges públics conversen sobre la vida amb Eloi Vila

Alejandra Palés
2 min
Raquel Sans és una de les primeres convidades que pujarà al cotxe d’Eloi Vila.

BarcelonaL’interior d’un cotxe es converteix en un plató mòbil on personatges públics revelen la seva cara més personal. A Al cotxe, que s’estrena avui a TV3, el periodista Eloi Vila serà, per una estona, el xòfer personal d’actors, periodistes, esportistes i presentadors que hagin participat durant la setmana en algun dels espais de la televisió pública.

En cada entrega, que durarà uns cinquanta minuts i s’emetrà abans del Telenotícies vespre del diumenge, els espectadors podran veure entrevistes a quatre personatges diferents, cadascun d’un àmbit diferent. En el cas del primer programa, els protagonistes seran la periodista Raquel Sans,el músic Marc Parrot, la pintora Lita Cabellut i l’actor Carlos Cuevas. “Seran 10 minuts amb cadascun, una mena de càpsules màgiques on es produeixen unes converses amb la voluntat de conèixer la persona que hi darrere del personatge públic”, explica el conductor del programa. A l’interior del cotxe es crearà “una conversa molt natural i pròxima en què es parla de temes universals, que és com es coneix una persona”, assegura.

L’interès de la vida quotidiana

Entre els temes que s’hi tractaran, Vila esmenta la paternitat, l’edat, les il·lusions, les frustracions i el grau d’importància que donem a la feina. El trajecte que farà el cotxe sempre estarà lligat a la televisió: per exemple, portar un actor del Polònia de la productora del programa a l’escola dels fills. “L’origen o el destí sempre està vinculat amb la producció o amb alguns dels programes de TV3”, explica Núria Castejon, directora d’aquest espai que neix del departament de nous formats de la televisió pública.

Totes les entrevistes es graven a dins d’un cotxe elèctric -per aconseguir un so amb la màxima qualitat- equipat amb quatre càmeres d’acció i petits micròfons. El vehicle té tres fileres de seients: a la primera s’hi situen l’Eloi i l’entrevistat, a la segona hi poden anar fins a tres convidats, i a la tercera fila sempre hi haurà un redactor i un realitzador que, sense ser visibles per l’entrevistat, aniran editant el programa a mesura que es vagi desenvolupant l’entrevista. Aquestes facilitats tècniques fan que el programa pugui ser molt immediat i anar al dia, segons l’actualitat de la setmana a TV3.

Segons Castejon, la idea d’aquest programa sobre rodes es va gestar després d’adonar-se que al cotxe es crea un clima molt diferent del d’un plató de televisió. “És un escenari més quotidià i domèstic, on la gent està relaxada i la conversa té un altre to”, assegura Castejon, que afegeix que “hi ha una sensació de veritat perquè el convidat no està pendent de les càmeres i els llums”. Eloi Vila confirma l’opinió de la directora del programa. “Fins i tot els convidats que hi eren més reticents, quan fa dos minuts que són al cotxe s’obliden que hi ha quatre càmeres”, assegura. Un altre element que propiciarà la intimitat serà la música, que tindrà un paper fonamental com a acompanyament a la conversa personal.

stats