Mèdia 04/04/2016

Antena 3 busca el millor ballarí espanyol

Setze concursants lluitaran per una beca en una acadèmia de dansa al nou programa ‘Top dance’

Albert Castellví Roca
3 min
Manel Fuentes amb els membres del jurat de Top dance: Rafael Amargo, Mónica Cruz i David Bustamante.

BarcelonaL’esperit de Fama, ¡a bailar! torna avui a la televisió. Antena 3 estrena aquesta nit (22.40 h) Top dance, un nou concurs de ball que es basa en el format suec Floor filler, el mateix que va donar lloc a l’exitós programa que Cuatro va emetre entre el 2008 i el 2011. Tot i així, des de la productora del programa, Boomerang, la productora executiva, Encarna Pardo, assegura que la seva intenció no era tornar a fer Fama sinó crear un nou programa agafant “el millor del format original”.

Inscriu-te a la newsletter series Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Top dance serà una competició entre 16 participants que es disputaran el títol de “millor ballarí del país” i una beca de 30.000 euros per estudiar “en una de les millors acadèmies de ball del món”, segons Antena 3, que no precisa en quina escola es podrà formar el guanyador. Per aconseguir aquesta recompensa, els participants hauran d’anar convencent, setmana rere setmana, els tres membres del jurat que mereixen continuar en competició. A cada gala, però, un dels participants serà eliminat.

Els encarregats de valorar les actuacions dels concursants seran el coreògraf Rafael Amargo -que ja ha fet de jurat en programes similars a França, Mèxic i Itàlia, però que debuta amb aquesta funció a Espanya-, l’actriu i ballarina Mónica Cruz i el cantant David Bustamante. Per la seva banda, Manel Fuentes serà el presentador de l’espai i es confirma així com el rostre de referència d’Antena 3 en l’àmbit de l’entreteniment, després de quatre temporades al capdavant de Tu cara me suena.

Els participants competiran en diferents proves, algunes d’individuals i d’altres per parelles, i segons Atresmedia hauran de demostrar que són capaços de defensar-se en qualsevol estil de dansa. La cadena explica que al programa “hi ha lloc per a una gran varietat de gèneres”, però, encara que cada participant estigui especialitzat en una disciplina concreta, al llarg de la seva trajectòria al concurs s’hauran d’enfrontar a estils diversos.

El públic decideix

Abans de l’inici de la competició pròpiament dita, Top dance dedicarà els dos primers programes a celebrar l’última fase del càsting: 24 candidats -dotze avui i els altres la setmana que ve- disposaran de 90 segons cadascun per demostrar les seves habilitats amb l’esperança d’entrar a la llista dels 16 seleccionats per formar part del concurs. Aquí hi jugarà un paper clau el públic present al plató: els participants que no recullin, com a mínim, el vot favorable del 60% dels espectadors quedaran automàticament eliminats, mentre que els altres se sotmetran a l’escrutini del jurat, que tindrà l’última paraula a l’hora de decidir quins mereixen continuar.

Un cop superada aquesta primera fase, els 16 concursants -vuit nois i vuit noies- entraran a l’acadèmia, on conviuran i seran instruïts per un equip de professors “altament qualificats i amb una àmplia experiència en el món de la dansa”. Antena 3 no ha volgut revelar encara el nom dels professors, que no es donaran a conèixer fins que s’obri l’acadèmia. Ells seran els encarregats de formar les parelles que participaran a les gales, de dissenyar les coreografies i d’orientar els participants durant els assajos.

A diferència del que passava a Fama, ¡a bailar!, que s’emetia diàriament i, per tant, permetia fer un seguiment més detallat del procés de preparació dels concursants per a cada gala, Top dance només s’emetrà un cop per setmana, i així el dia a dia de l’acadèmia quedarà en un segon pla. Tot i així, durant les gales -que tindran lloc els dilluns en directe- sí que es resumirà el més destacat que hagi passat a l’acadèmia al llarg de la setmana.

stats