Mèdia 27/12/2019

El primer anunci de l'any a TVE serà d'Espanya Global

Igual que el 2019, la secretaria d'estat protagonitzarà els primers minuts del 2020

Ara
1 min
L'anunci del 2019 va comptar amb l'actor Alejo Sauras

BarcelonaRTVE tornarà a emetre, després de les campanades, un anunci d'Espanya Global, tal com ja va fer l'any 2019 i, anteriorment, amb la seva antecessora Marca Espanya, segons ha informat la secretaria d'estat, que dirigeix Irene Lozano a Europa Press.

L'agència ha avançat que l'espot que s'emetrà durant els primers minuts del 2020 consistirà en un muntatge d'imatges actuals i històriques i no inclourà paraules. Espanya Global no ha volgut revelar què apareixerà a les imatges, però ha assegurat que totes són "un gest molt característic d'afecte". L'anunci del 2019 estava protagonitzat per una desena de persones anònimes i l'actor Alejo Sauras, que explicaven els seus motius per ser "ambaixadors" orgullosos d'Espanya.

L'espot del 2020, que dura 30 segons, s'emetrà just després de l'autopromoció de RTVE i, segons la secretaria d'estat, és un anunci universal, per sobre d'idiomes, fronteres i posicions polítiques.

Les campanyes audiovisuals de promoció són habituals a Espanya Global, que en els últims mesos ha publicat la sèrie de vídeos This is the real Spain, protagonitzats per personatges com Isabel Coixet, Ana Patricia Botín, Jesús Calleja o Richard Gere. Espanya Global s'ha envoltat de polèmica tant pels vídeos que ha fet com per alguns que ha compartit a les xarxes socials, tot i no haver-los produït la secretaria d'estat. És el cas del vídeo de dibuixos animats sobre la sentència de l'1-O, creat pel think tank Foro Europa Ciudadana i que van haver d'eliminar del seu compte de Twitter després de reconèixer que "feria sensibilitats".

stats