Mèdia 28/02/2016

Els últims acudits d’Eugenio, amb l’ARA

El pròxim 11 de març farà 15 anys que va morir

Ara
2 min
El cap de setmana que ve l’ARA ofereix el disc Érase otra vez, que inclou 54 acudits d’Eugenio.

BarcelonaEl pròxim 11 de març farà 15 anys que va morir Eugenio, un dels humoristes catalans més populars dels anys 80 i 90. Coincidint amb aquesta efemèride, l’ARA el recordarà oferint als seus lectors l’últim disc d’acudits que va publicar, titulat Érase otra vez. Es tracta de l’enregistrament del seu últim espectacle, estrenat el 1999, dos anys abans de la seva mort, i que va suposar el seu retorn als escenaris després d’haver-se’n mantingut apartat durant cinc anys “per voluntat pròpia”, segons havia explicat ell mateix. El disc es podrà aconseguir aquest cap de setmana per 7,95 euros, juntament amb un exemplar del diari.

El CD es va gravar durant una actuació de l’humorista a la sala Luz de Gas de Barcelona i inclou 54 acudits. Entre d’altres n’hi ha que ja s’han convertit en veritables clàssics, com per exemple el de la gosseta Doris, el del balneari que va bé per al reuma o el dels bojos que intenten saber quant fan sis per sis. En total, una hora llarga d’humor al més pur estil Eugenio: el to de veu greu i impassible malgrat les rialles del públic, les llargues pauses per fer un glop del got que sempre l’acompanyava o una pipada del cigarret, la barreja de català i castellà i el característic “el saben aquel que diu” abans d’iniciar un nou acudit.

A més, els subscriptors de l'ARA poden participar en el sorteig d'una entrada doble per a l'espectacle 'ReEugenio' el 18 de març a la sala Luz de Gas. 'ReEugenio' està protagonitzat per Gerard Jofra, fill d'Eugenio. A dalt de l'escenari, Jofra recupera la posada en escena del personatge i també els seus acudits més coneguts.

Nascut a Barcelona el 1941, Eugeni Jofra Bafalluy va treballar com a joier durant dues dècades, dels 17 als 37 anys, abans de dedicar-se plenament al món de l’espectacle. Però la seva trajectòria artística havia començat com a cantant el 1965, quan va formar el duet Els Dos, juntament amb la seva primera dona, Conchita Alcaide, amb qui va tenir dos fills. Posteriorment es va casar amb Conchita Ruiz, amb qui va ser pare per tercera vegada.

La fama d’Eugenio es va disparar a la dècada dels 80, quan va reorientar la seva carrera cap al món dels acudits, un gènere en el qual va excel·lir i que el va donar a conèixer arreu d’Espanya. Vestit sempre de negre, amb ulleres de sol i un peculiar estil a l’hora d’expressar-se, es va passejar per escenaris i platós de televisió de tot l’Estat.

Eugenio va morir prematurament a Barcelona l’11 de març del 2001, amb 59 anys, d’un atac de cor.

stats