Mèdia 18/11/2013

"Desitjo que la gent surti de les meves xerrades disposada a revoltar-se": Arcadi Oliveres a 'El convidat', en 10 frases

L'economista rep Albert Om a casa seva i parla de les seves conferències, de la política i de molt més

Ara
2 min
Arcadi Oliveres, protagonista d''El Convidat' | TVC

BarcelonaArcadi Oliveres ha estat el protagonista d''El convidat' d'aquest dilluns. Ha rebut Albert Om a casa seva, i ha parlat de les seves conferències, de la seva vida, la família, l'economia, la política i de molt més. Us n'oferim un resum amb les 10 frases més destacades.

1. "M'atreviria a dir que faig unes 550 conferències l'any. Una i mitja al dia".

2. "Gaudeixo bastant de les conferències que faig. M'obliga a reciclar-me cada dia (...). Desitjo que la gent surti emprenyada però no desesperançada, sinó disposada a revoltar-se".

3. "La primera conferència la vaig fer el 1974 a Vic. Feia poques setmanes que s'havia comès l'execució de Salvador Puig Antich".

4. "Porto 50 anys dient el mateix. Amb paraules que van variant, però bàsicament dient el mateix. Perquè crec en el que dic, i m'agrada el que dic. En general, hi ha gent que sí que m'ha fet cas. Però la governança política i la banca, he de confessar que no, és clar".

5. "Mai com ara la humanitat havia tingut possibilitats de viure bé. I malauradament, tenim els recursos però som tan egoistes que no ho fem. El que era més difícil ho hem sabut fer, i el que era més fàcil, viure com a bons germans, no ho hem sabut fer".

6. "Vaig ser empresari dotze anys de la meva vida, per herència del meu pare, però particularment no ho havia volgut ser mai. I si no hagués sigut per la mort sobtada del meu pare, no ho hagués sigut".

7. "Si l'ERO és de petita o mitjana empresa, l'entenc perfectament, entre d'altres raons perquè jo l'he fet. Però quan l'ERO és de Telefònica, no l'entenc i el critico. Cada cosa al seu lloc".

8. "No he militat mai a cap partit polític. És una opció personal. Penso que m'acabaria tallant la llibertat personal. El projecte amb la Teresa Forcades [Procés Constituent] no té connotació de partit polític. No em veureu mai al Parlament, no tinc voluntat de ser candidat".

9. "Cap als anys 70 vaig votar al PSC, després he votat el que ara és ICV, i també a la CUP com a nova proposta política. No m'he mogut massa d'aquests límits".

10. "Amb aquesta preocupació que tinc per la societat, a vegades m'oblido dels problemes més propers a mi, com la família o els amics".

stats