Mèdia 20/09/2019

El Barça - Atlètic de Madrid femení no es podrà veure per televisió

La justícia ha prohibit a Barça TV que l'emeti, a instàncies de Mediapro

Ara
2 min
Les jugadores del Barça en el duel contra el CD Tacón de la primera jornada

BarcelonaEl Barça - Atlètic de Madrid de la Primera Iberdrola, la primera divisió del futbol femení espanyol, no es podrà veure per televisió, tot i ser un dels partits més destacats del campionat. Barça TV havia anunciat aquest dijous que emetria el matx, que es disputarà dissabte a les 16 h a l'estadi Johan Cruyff, però aquest divendres la justícia, a instàncies de Mediapro, ho ha prohibit.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

En un comunicat, la productora explica que el jutjat de primera instància número 47 de Barcelona ha estimat les mesures cautelars que li havia sol·licitat i ordena al Barça que s'abstingui d'"emetre o retransmetre senyal d'imatge i/o so" del partit per qualsevol mitjà, incloses les xarxes socials o la web, sense l'autorització prèvia i expressa de Mediapro, que és la titular dels drets audiovisuals de 12 dels 16 clubs de la competició, entre els quals hi ha l'Atlètic de Madrid, però no el Barça.

Per la seva banda, Mediapro, que sol emetre partits de la Primera Iberdrola a través de Gol, el seu canal d'esports en obert, tampoc no oferirà aquest enfrontament, perquè, al no ser el titular dels drets del Barça ni tenir l'autorització expressa del club blaugrana, tampoc no hi està autoritzat. El resultat, doncs, és que el partit no es podrà seguir per televisió. Les 6.000 entrades per veure'l en viu estan esgotades des de dimarts. La temporada passada l'Atlètic-Barça va batre el rècord històric d'audiència del futbol femení a Espanya, amb 330.000 espectadors i un 4,3% de 'share' a Gol.

Mediapro recorda que al mes de març l'Associació de Clubs de Futbol Femení (ACFF) va adjudicar a Mediapro els drets audiovisuals de la Primera Iberdrola mitjançant un concurs públic. El Barça no forma part d'aquesta entitat i, per tant, els seus drets no pertanyen a Mediapro, sinó que se'ls ha quedat el club. Ara bé, la productora remarca que, segons una resolució de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC), "no està autoritzat a emetre cap partit sense el consentiment de l'equip contrari". De moment, la justícia només s'ha pronunciat sobre el partit d'aquesta setmana "per la urgència dels terminis", ja que Barça TV no va anunciar fins a aquest dijous la seva intenció d'emetre el matx, però està previst que durant els pròxims dies determini com caldrà actuar durant la resta de la temporada.

Mediapro, que des de fa mesos manté un fort enfrontament amb la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) que ha arribat als jutjats en diverses ocasions, culpa aquest organisme de la situació. "Aquest conflicte és una conseqüència directa de l'actitud de la RFEF, que a pesar de no haver manifestat cap interès a accedir al concurs convocat per l'ASFF, no ha dubtat en els últims mesos a intentar impedir el compliment del que estableix la legislació espanyola", diu Mediapro, i recorda que, el decret llei 5/2015, que regula l'explotació dels drets audiovisuals del futbol, "la titularitat del dret a la retransmissió de cada partit de la competició pertany al club local, si bé haurà de comptar amb el consentiment del club visitant".

stats