11/11/2020

Batussa policial a la portada de 'La Razón'

2 min
Portada 11 novembre 2020 La Razón

BarcelonaHi ha notícies que desprenen una veritable aroma d'Eau de Vendetta. La Razón titula en portada: "El BBVA va pagar milers d'euros en festes de la Policia". Explica que el banc va ingressar al llarg dels anys fins a 75.000 euros als comissaris que feien feines d'investigació per a l'entitat. En concret, s'esmenten els noms dels policies Enrique García Castaño i Carlos Salamanca, imputats en el cas Tàndem que investiga les activitats de Villarejo. Són dos comissaris que duen els camals dels pantalons humits fins a l'engonal després d'haver-se mogut durant anys per les clavegueres de l'Estat. A Salamanca, per exemple, se li atribueix haver filtrat aquelles imatges d'un vol a Veneçuela amb membres de la CUP, Podem i el sogre de l'aleshores número 1 d'ETA, per suggerir connivència entre aquests partits i el terrorisme.

¿Com és que La Razón treu a passejar ara dos policies que se suposa que van participar en l'entramat d'espionatge i difamació contra rivals polítics en temps de Jorge Fernández Díaz com a ministre de l'Interior? Les activitats d'aquella policia política van nodrir no poques portades del rotatiu. I és coneguda l'amistat entre el director del diari i l'exministre, que es va traduir en el nomenament del primer com a comissari honorífic de la Policia. I doncs?

Una hipòtesi és que som en plena temporada d'òpera. No fa gaire que García Castaño va cantar, i de valent. Ho va fer davant un auditori reduït: el jutge de l'Audiència Nacional. I li va explicar que va rebre ordres directes del número dos de Fernández Díaz per aconseguir la informació comprometedora que encara podia tenir Bárcenas del PP. Sempre que hi ha una filtració, cal preguntar-se quin interès té el filtrador (i quin el mitjà que l'accepta). I la cantata de l'excomissari segur que ha plagut a unes orelles més que a d'altres.

stats