Mèdia 18/12/2020

Bob Woodward, contra l’acceleració dels tempos periodístics

El periodista participa a la novena edició de la jornada Netcom

1 min
Woodward, contra l’acceleració dels tempos periodístics

El periodista Bob Woodward, un dels dos principals artífexs dels articles sobre el Watergate, va conversar ahir amb Maria Lluïsa Martínez Gistau, presidenta de Dircom Catalunya, en el marc de la novena edició de Netcom, el punt anual de trobada, reflexió i diàleg impulsat pels professionals de la comunicació corporativa. Més de 400 periodistes i directors de comunicació s’han aplegat virtualment per seguir aquesta llegenda viva del periodisme i autor de dos llibres sobre Trump, que ha aprofitat la seva intervenció per parlar del president nord-americà sortint. “Trump és la figura política més aïllada i solitària que he conegut mai, i ha perdut les eleccions perquè ha fracassat a l’hora de protegir la gent de la pandèmia”, ha afirmat l’editor associat a The Washington Post.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Sobre l’ofici periodístic, Woodward ha dit: “La idea d’acceleració que vivim actualment està distanciant-nos d’entendre el que està passant veritablement. En periodisme, mai no pots anar amb presses perquè la veritat és massa difícil de copsar”.

La presidenta de l'entitat, Maria Lluïsa Martínez Gistau, va voler reivindicar el periodisme de qualitat. “En aquest entorn d’incertesa i de gran complexitat, cobra cada dia més importància el periodisme ben fet. En aquesta edició de NETCOM, hem volgut reconèixer el valor del periodisme que manté el seu ferm compromís amb la defensa de la llibertat i de la veritat, de la independència davant de qualsevol poder i dels drets dels ciutadans”.

Dircom Catalunya ha publicat un vídeo resum de la jornada, que es pot consultar aquí.

stats