Mèdia 29/09/2013

'Breaking bad' diu adéu amb l'últim alè de Heisenberg

AMC emet aquesta nit el capítol final de la sèrie des del cementiri Hollywood Forever de Los Angeles

Selena Soro
3 min
L'OCÀS DE WALTER WHITE 
 El destí del famós Heisenberg es resoldrà aquesta nit després de cinc temporades.

BarcelonaEl destí de Walter White es decidirà aquesta nit a AMC amb el capítol final de Breaking bad . L'adéu de Heisenberg es preveu èpic, i per això la cadena nord-americana emetrà l'episodi des d'una pantalla gegant al cementiri Hollywood Forever de Los Angeles.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Dos afortunats seguidors, a més, podran acompanyar Walter White (Bryan Cranston), Jesse Pinkman (Aaron Paul) i la resta del càsting durant l'emissió de la sèrie, gràcies a un concurs amb fins benèfics que han organitzat els dos protagonistes de Breaking bad. Cranston i Paul han recaptat prop d'1,8 milions de dòlars per a la fundació contra el bullying Kind Campaign. A canvi, l'actor que interpreta Jesse Pinkman recollirà els dos afortunats a l'aeroport, que assistiran amb ell a l'estrena del capítol i també a la festa posterior amb l'equip del programa.

A l'Estat, el capítol es podrà veure a través d'iTunes, i arribarà a la petita pantalla a partir de l'octubre de la mà de Paramount Comedy.

Breaking bad s'acomiadarà per sempre després de cinc temporades acompanyades de l'èxit d'audiència i de crítica. L'antepenúltim capítol de la sèrie, Ozymandias , el van seguir als EUA 6,4 milions d'espectadors, un 102% més respecte a la temporada anterior. En els últims premis Emmy, a més, Breaking bad va obtenir el seu primer guardó a millor drama. Un reconeixement que s'afegeix als tres Emmy que ja tenia l'actor principal, Bryan Cranston, i el premi al millor programa de l'any segons els 220 crítics dels prestigiosos TCA Awards.

Totes les claus de l'últim episodi

Breaking bad té tots els ingredients per marxar per la porta gran, sense deixar ningú indiferent. Bryan Cranston ja va avisar fa unes setmanes a la revista Short List que s'acostava "un terrible desastre".

L'episodi final durà l'enigmàtic nom de Felina . Nick Bilton, columnista del New York Times , va assenyalar a través de Twitter el seu possible significat: "Felina . Fe (ferro), Li (liti), Na (sodi), o el que és el mateix: sang, meta i llàgrimes. També és un anagrama de finale [final]". Durant aquests dies previs a l'adéu definitiu, el càsting al complet de Breaking bad i el seu creador i productor executiu, Vince Gilligan, han anat donant més pistes sobre aquest episodi final. Si encara no heu vist el penúltim capítol de la cinquena temporada de la sèrie, no seguiu llegint, a risc d' spoilers .

En un vídeo que va llançar fa uns dies la cadena AMC -només es podia veure des dels EUA però diverses webs l'han filtrat-, es mostren flaixos del penúltim capítol de la sèrie, Granite State , ja emès, amb comentaris inèdits dels mateixos actors sobre què ha d'esperar l'audiència.

"El meu personatge va amb pilot automàtic des de la desaparició del Walter", explica al vídeo Anna Gunn, l'actriu que encarna la Skyler. "La Skyler que veiem en l'últim episodi és només una ombra del que era abans", explica la intèrpret.

Mentrestant, Jesse Pinkman segueix al soterrani del Todd (Jesse Plemons), que el reté perquè continuï cuinant la metamfetamina blava. "Fa cinc temporades que el meu personatge viu torturat, i en el penúltim capítol finalment han aconseguit trencar-lo", assegura l'actor Aaron Paul.

L'últim as a la màniga del Walter

El gran misteri del capítol final, però, és què passarà amb Walter White després que ni el seu fill ni la seva dona en vulguin saber res més. El cuiner de metamfetamina més famós de tot Alburquerque fuig amb només un dels sis barrils plens de diners que tenia enterrats: 11 milions de dòlars dels 80 que havia acumulat. Suficient per començar una nova vida des de zero. Walter White, però, no en té prou i vol venjança: vol recuperar la seva família i els barrils plens de diners que Todd i els seus seqüaços li han robat.

"Heisenberg sempre ho ha resolt tot amb una gran intel·ligència", afirma el productor i creador de la sèrie, Vince Gilligan, en el vídeo d'AMC. "Ara, però, no sembla que pugui sortir-se'n. Està massa malalt pel càncer, i espiritualment trencat", afegeix amb contundència.

"Però jo no em quedaré quiet esperant que tot acabi així", rebla de sobte Bryan Cranston, l'actor que encarna el Walter. I apareix un flaix del final del capítol ja emès Granite State, en què surt el seu personatge bevent en un bar. De fons sona un televisor. El Walter es gira i reconeix les dues persones que surten en pantalla, dos personatges que no apareixien a la sèrie des de la primera temporada: el matrimoni que es van fer rica gràcies a les idees del Walter i que ara reneguen d'ell. "En aquell moment -explica Cranston- s'encén la ira de Walter White, i s'adona que no pot rendir-se sense més, sense fer soroll, i que el que ha de fer és sortir i fer retronar la seva veu".

La prova definitiva que, en l'últim capítol, als espectadors els espera Heinsenberg en estat pur.

stats