TELEVISIÓ
Mèdia 22/10/2019

Buscant respostes a l’arxiu de TV3

El 33 estrena ‘Laberints’, que construeix “converses corals” a partir de fragments d’entrevistes

Albert Castellví Roca
3 min
Terenci Moix, Antonio Banderas, Alaska i Pepe Rubianes són algunes de les moltes cares que podrem veure al programa

BarcelonaA l’arxiu audiovisual de TV3 hi ha emmagatzemades unes 340.000 hores d’imatges digitalitzades. Ramon Millà no se les ha mirat totes (hauria necessitat gairebé 40 anys per fer-ho), però sí que s’ha submergit a fons en aquest arxiu, el més gran de Catalunya, per construir Laberints, un nou format que s’estrena demà, a les 22.45 hores, al canal 33, i del qual és director, guionista i realitzador. Els vídeos de l’arxiu de la televisió pública catalana són la primera matèria de Laberints, que es presenta com “una conversa coral sobre un tema concret a partir de petits fragments d’entrevistes” a personatges coneguts que han passat per davant de les càmeres de TV3 des del seu naixement, l’any 1983. Segons el director de la cadena, Vicent Sanchis, Laberints “busca en l’immens arxiu de TV3 gent i reflexions interessants lligades a una idea”.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Josep Guardiola, Keith Richards, Joan Brossa, Lluís Llach, Amanda Lear, Ángel Pavlovsky, Eugenio, Lola Flores, Montserrat Roig, Núria Espert, Quim Monzó, Pepe Rubianes, Xavier Sardà i fins a 350 cares i veus catalanes i d’arreu del món apareixeran al programa al llarg dels 13 capítols de què constarà aquesta temporada. Cada entrega estarà centrada en un tema concret i recollirà, en mitja hora, “els records, les vivències i les opinions” d’una quarantena de persones, que s’entrellaçaran per “dibuixar un mosaic emotiu i ric en suggeriments per a l’espectador”, explica TV3.

A banda dels fragments d’entrevistes, el programa inclourà també alguns extractes d’actuacions musicals i de gags procedents de late shows històrics de la cadena pública, que serviran de “contrapunt” al relat que es vagi construint durant el capítol. La intenció és que totes aquestes peces “defineixin diferents ritmes i estats anímics” al llarg de l’emissió i converteixin cada programa en “un calaix de sorpreses i contrastos”, ja sigui per “les pròpies opinions dels protagonistes” o perquè posaran en evidència “el pas del temps”.

El primer capítol estarà dedicat a l’atzar, i durant les pròximes setmanes es parlarà d’aspectes com la fama, la vida, l’èxit i el fracàs, el menjar, la nit, la llibertat, la bellesa, la vocació i el desconegut. Per a cadascun d’aquests terrenys, el programa proposarà “un recorregut volgudament fortuït”.

“L’arxiu de TV3 és un laberint per descobrir, i quan comences a entrar-hi et trobes amb l’atzar, l’emoció, la diversió, el descobriment, l’aventura, l’aprenentatge, etc.”, explica Millà, que defineix l’arxiu com “un tresor on explorar”.

Divendres arriba ‘Perfils’

Més enllà de Laberints, aquesta setmana el 33 estrenarà encara un altre programa. Es tracta de Perfils, que s’emetrà els divendres a les 22.50 hores i que proposa trobades entre dos representants d’un mateix àmbit de la cultura però que pertanyen a dues generacions diferents: d’una banda, un jove, nadiu digital, que ha aconseguit fer-se un lloc en el sector gràcies a les xarxes socials, i de l’altra un professional ja consolidat però que ha integrat les noves tecnologies en la seva feina. A la primera emissió hi participaran els fotògrafs Txema Salvans, de 48 anys, i Marta Mas, de 23.

Perfils és una creació d’Albert Pons i Anna Montero, signada per la productora Carmel, que va sorgir de la convocatòria de nous formats per al canal 33 que la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) va obrir l’any passat. També va sortir d’aquella crida Cool hunters, que finalment es va incloure a la graella d’estiu de TV3. Els altres tres formats seleccionats van ser Correspondències, Bàlsam i Per què volen els avions, que s’estrenaran al 33 durant els pròxims mesos.

stats