Mèdia 12/09/2019

El CAC condemna les agressions a periodistes de TVE i Antena 3 durant la Diada

Les reporteres eren a les portes del Parlament per cobrir la concentració

Ara
1 min
El CAC condemna les agressions a periodistes de TVE i Antena 3 durant la Diada

BarcelonaEl Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) ha condemnat avui les agressions que van patir durant la Diada una periodista de TVE i una d'Antena 3. El CAC ha reclamat que es prenguin "mesures per acabar amb les actuacions que dificulten la tasca professional dels periodistes que cobreixen les manifestacions".

L'organisme recorda que aquest tipus d'actituds cap als periodistes "limiten el dret a la llibertat d'informació que tenen tots els ciutadans".

Ahir el Col·legi de Periodistes de Catalunya també va mostrar el seu suport a les periodistes agredides.

La reportera de TVE Ángela García Romero era a l'exterior del Parlament de Catalunya per informar sobre la concentració que hi havia convocada quan li van tirar una pedra i va rebre empentes mentre els manifestants cridaven “Premsa espanyola manipuladora!”. Tot i que alguns manifestants van intentar que els esvalotadors paressin, no ho van aconseguir. A través del seu perfil de Twitter, el Consell d'Informatius de RTVE va denunciar l'actitud dels manifestants i va recordar la necessitat de defensar el dret a informar lliurement. "No volem ser els protagonistes de les notícies sinó explicar-les", asseguren.

Una situació similar la va viure un equip d'Antena 3, que va haver de suspendre la connexió en directe també per l'assetjament dels manifestants.

stats