Mèdia 24/05/2015

‘Cap de colla’, el joc de cartes dels castellers, amb l’ARA

Ara
1 min
L’ARA 
 Ofereix als  Seus lectors  El joc de cartes  Cap de colla  I el disc solidari del Festivalot fins diumenge que ve.

BarcelonaConvertir-se en cap de colla durant una estona i portar a plaça els castells més alts i espectaculars. És el que proposa Cap de colla, el joc de cartes dels castellers que es començarà a distribuir a les botigues a partir de l’1 de juny però que els lectors de l’ARA poden aconseguir des d’avui i fins diumenge vinent, juntament amb el diari, per 19,95 euros. Creat per Nacho Pascual i Xavier Vallverdú, components del grup musical Bongo Botrako, Cap de colla té l’aval de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, que l’ha catalogat com a “producte oficial dels castells”.

El joc, recomanat per a persones a partir de set anys, combina l’estratègia i l’atzar i reprodueix la dinàmica d’una diada castellera amb la participació d’entre dues i cinc colles -cadascuna representada per un jugador- que han de completar cinc rondes de castells i una de pilars.

En una primera fase, cada jugador ha d’aconseguir preparar una combinació de cartes que li permetin construir un castell, sense que li falti cap element: pinya, tronc, dosos, acotxador i enxaneta. Un cop tingui a punt la construcció, serà el moment de portar-la a plaça, on es demostrarà si la colla està realment preparada per intentar aquella estructura: dos daus determinaran si el castell és prou sòlid per descarregar-lo, si només es carrega o si es queda en intent. En funció de l’èxit aconseguit i del grau de dificultat de la construcció, el jugador sumarà més o menys punts.

stats