Premsa
Mèdia 30/01/2014

Casimiro García-Abadillo, nomenat nou director d''El Mundo'

Ell mateix ho ha anunciat en un tuit que ha esborrat uns minuts més tard, però el diari ho ha oficialitzat al cap de mitja hora

Ara
2 min

Barcelona"El consell d'Unidad Editorial m'acaba de nomenar diretor d''El Mundo' per unanimitat. Amb el vot, per mi molt valuós, de Pedro J. Ramírez". Casimiro García-Abadillo, fins ara vicedirector d''El Mundo', anunciava a través d'aquest tuit, publicat poc abans de les 15.30 d'aquest dijous, que el relleu al capdavant del diari ja és un fet. El missatge, que havia estat repiulat, entre altres, per Ramírez, ha estat esborrat al cap de mitja hora, aproximadament. Tot i així, Abadillo ja es presenta en el seu perfil d'aquesta xarxa social com a "director d''El Mundo'", un càrrec que també apareix al compte de Pedro J.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Aquest misteriós missatge ha estat el primer anunci més o menys oficial que ha fet el rotatiu d'Unidad Editorial sobre el canvi en la seva direcció, una informació que va començar a circular aquest dimecres al vespre. El diari ha publicat finalment la notícia quan faltaven pocs minuts per a les cinc de la tarda. Incloïa la següent declaració de Pedro J. Ramírez: "Per a mi aquest és un moment de sentiments enfrontats. De pesar, d'orgull i de gratitud. Temps hi haurà per exposar-los. Ara, per sobre de qualsevol altra consideració, vull donar les gràcies als meus companys d''El Mundo' i Unidad Editorial, als accionistes de RCS i en especial als lectors pel suport rebut durant aquests 25 anys. Entenc la decisió, però si de mi depengués, jo hauria sigut sent director d''El Mundo' tota la vida".

Pedro J. Ramírez s'ha acomiadat a la tarda de la redacció, en un acte que el diari ha publicat al seu web. El periodista ha repassat algunes portades històriques i ha fet broma d'alguns assumptes espinosos, com ara el vídeo sexual que li van gravar a traïció. En diversos punts del seu discurs ha fet referència a les pressions polítiques dels darrers temps i ha suggerit que "tot això té molt a veure amb el que està passant avui". En concret, ha situat la publicació dels missatges de Bárcenas com a "l'inici del via crucis".

El diari es fa ressò d'un comunicat d'Unidad Editorial que suggereix la necessitat d'un rellançament del diari: "El consell d'administració de la companyia ha decidit iniciar una nova etapa a la direcció editorial del diari". I, en la notícia, es diu que el nou director assumeix el càrrec amb "l'objectiu de rellançar la difusió i consolidar el nou model digital".

stats