Tecnologia
Mèdia 18/10/2023

La Catosfera centra la seva 15a edició en la intel·ligència artificial

La trobada tindrà lloc del 19 al 21 d'octubre a Girona

ARA
2 min
La regidora Núria Riquelme; el director de la Catosfera, Joan Camp; l'alcade de Girona, Lluc Salellas, i el representant de Hacktobertfest, Víctor Martín

BarcelonaLa Catosfera arrenca aquest dimecres la seva 15a edició centrant-se en l'impacte de la intel·ligència artificial. Durant els tres dies que duraran les jornades que se celebren a Girona es desenvoluparan activitats entre les quals destaca la creació d'una peça musical a partir d'intel·ligència artificial amb la participació del cantautor Mazoni i Josep Maria Ganyet, comunicador especialitzat en aquesta matèria. Després de la creació de la peça, tots dos debatran amb Liliana Arroyo, directora general de Societat Digital de la Generalitat de Catalunya, sobre els drets d'autor de l'obra que hauran acabat de crear. 

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El director de la Catosfera, Joan Camp, destaca que precisament aquesta iniciativa s'emmarca dins de la voluntat de les jornades de ser "més interactives". Per això, el públic podrà participar "des de zero" en la creació d'aquesta peça, "anar-la afinant i veure de quina manera se'n creen les notes", en un exercici que demostrarà de quina manera la intel·ligència artificial és "extrapolable" a molts àmbits de la vida diària.

El programa de la Catosfera també inclou un debat sobre la viralitat de les xarxes amb Jordi Borràs i els creadors de continguts Marc Lesan, Cèlia Espanya i Bet Molina. Un altre dels plats forts de la programació serà una jornada dedicada a programari lliure, el Hacktoberfest, de la mà de l’Associació tecnològica Geeks.CAT. 

Enguany, com en l'edició anterior, també se celebrarà el Futur Fest, l'aparador de tendències dirigit als més joves. Aquesta part del programa, que es desenvoluparà el dissabte 21 a la tarda, començarà amb una retransmissió en directe del programa Loft, d'Icat, presentat per Berta Aroca i Xènia Casado, i continuarà amb el podcast L'Arrabassada, amb Marc Lesan, Oriol Lapeira i Iñaki Sola. El Futur Fest acabarà amb un xou inèdit, presentat per Berta Aroca i Xènia Casado, en el qual participaran alguns creadors de contingut catalans com les noies de Can Putades, Joan Grivé (Sir Joan) o Laura Mateu (Petita Lu).

stats