17/09/2016

La CCMA demana 11 milions extres

2 min
El director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo; el director de TV3, Jaume Peral, i la presidenta en funcions de la CCMA, Núria Llorach, durant la sessió d’ahir.

BarcelonaLa Corporació preveu gastar-se 318 milions d’euros el 2017. Això suposa un increment d’11 milions d’euros respecte de l’aportació ordinària d’aquest 2016, però no vol dir que TV3 i Catalunya Ràdio vagin més desfogats, ja que el creixement de despesa obeeix a una sentència del TC que obliga a retornar el 5% del salari retallat al personal. L’avantprojecte de pressupost per al 2017 -avançat ahir al Parlament per la presidenta en funcions de l’ens, Núria Llorach- demana precisament al Govern una aportació extraordinària equivalent a aquests onze milions per poder fer un pressupost continuista i no haver de retallar més en compra de programes i producció aliena, com ha passat sostingudament des del 2010.

“L’avantprojecte ja ha sigut aprovat pel consell de govern i transmès al Govern -aclaria Llorach-. Les dues partides principals, que són les de personal i la compra de continguts audiovisuals, segueixen afectades per les mesures de contenció i optimització”. El diputat de JxSí Jaume Cuminal va admetre que l’aportació del Govern a TV3 és “massa justa”. La pilota és ara, doncs, al terrat nord de la plaça Sant Jaume, on s’haurà de decidir si s’aprova aquesta partida extraordinària. De fet, Economia encara no ha aprovat definitivament una partida -tal com avançava l’ARA al juliol- amb la qual es pretén ajudar la Corporació a tancar l’any. La xifra prevista, en tot cas, és d’uns 12 milions d’euros.

Un dels debats recurrents de la CCMA és el pes de la seva estructura de personal en el pressupost. En l’últim contracte programa es fixava un límit del 35% sobre el total de la despesa com a objectiu. Llorach reconeixia ahir que la Corporació dedica un 54% dels recursos a la plantilla.

stats