Mèdia 28/01/2016

Els treballadors de la CCMA critiquen que CDC i ERC "s'estan repartint" càrrecs a TV3 i Catalunya Ràdio

Demanen que el Parlament reformi la llei de la Corporació per evitar que sigui controlada pel "govern de torn"

Ara
2 min
TV3 havia arribat a ocupar sis canals de la TDT

BarcelonaEls comitès d'empresa de TV3 i de Catalunya Ràdio demanen al Parlament que "reprengui ben aviat les tasques de la reforma" de la llei de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), que en el seu redactat actual –aprovat el 2012 per CiU i el PP– deixa els mitjans públics sota "dependència governamental", una situació que des del seu punt de vista és "clarament perniciosa no sols pels continguts sinó també per a la mateixa gestió de l'empresa".

En un comunicat conjunt, els treballadors de la televisió i la ràdio públiques demanen un retorn a "la via del consens", que consideren "bàsica en una qüestió de país com són els mitjans de comunicació públics, que com el seu mateix nom indica no són mitjans que hagi de controlar el govern de torn".

En aquest sentit, els comitès lamenten que CDC i ERC hagin "pactat la continuïtat de Brauli Duart" com a president del consell de govern de la Corporació i s'estiguin "repartint els principals càrrecs de TV3 i Catalunya Ràdio", en referència a nomenaments com el de Saül Gordillo com a nou director de l'emissora, a proposta dels republicans. "El Comitè d'empresa vol reafirmar que no és això el que correspon en aquesta nova etapa política, perquè així no es resolen els problemes plantejats als mitjans de la CCMA, sinó que poden empitjorar, i d’aquesta manera es consolida el control del Govern sobre el que han de ser mitjans públics", diu el comunicat.

Els treballadors recorden també que "abans i després" del 27-S, es van reunir amb tots els partits per plantejar-los "les propostes de futur" que creuen "necessàries per mantenir el futur dels mitjans de la CCMA" i per garantir la seva funció de "servei públic". Entre aquestes mesures hi ha "l'aprovació d'un contracte programa que asseguri un finançament estable, suficient i adequat a les funcions de servei públic" de la CCMA, "en un entorn laboral d’igualtat de tots els treballadors". Segons el comunicat, "alguns grups es van mostrar favorables" a reformar la llei de la Corporació, mentre "altres, com Junts pel Sí, no ho veien prioritari".

stats