Mitjans Públics
Mèdia 12/01/2016

Saül Gordillo és nomenat director de Catalunya Ràdio

ERC ha proposat el nom del periodista, que compta amb el plàcet de CDC

àlex Gutiérrez
2 min
Saül Gordillo, director de Catalunya Ràdio, durant l'entrevista / TWITTER @maticatradio

BarcelonaEl periodista Saül Gordillo ha estat nomenat avui nou director de Catalunya Ràdio. D’aquesta manera, l’emissora pública tanca l’impàs que es va obrir amb el cessament de Fèlix Riera el 27 de juliol. La seva destitució es va signar dies després del divorci entre Convergència i Unió, partit en el qual milita Riera, considerat un home molt pròxim a Duran. Des de llavors, la ràdio funcionava amb una coordinació col·legiada entre el cap de programes, Jordi Català, i el cap d’informatius, Francesc Cano.

Tal com havia avançat l’ARA, la cadira del director de Catalunya Ràdio ha estat per a un professional proposat per Esquerra però que compti amb el consens de Convergència, en aquest cas a través de la figura de Brauli Duart, president del consell de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). Gordillo tenia assegurat el nomenament, ja que només necessitava tres vots del consell de govern de l’ens, que té sis membres. Esquerra i Convergència sumen tres cadires i el vot de qualitat del president hauria desfet un empat, si la figura de Gordillo no hagués sumat cap altre consens. Esquerra ja havia explicat a aquest diari que considerava urgent restituir la figura d’un director a Catalunya Ràdio, però ho veia poc factible si no s’assolia l’estabilitat política que finalment s’ha forjat aquest cap de setmana. La plantilla de l’emissora havia expressat també la seva preocupació pel fet de no tenir director i ho considerava un greuge més respecte a TV3. “Creiem que ha de tenir el mateix nivell que el director de la televisió: hi ha d’haver algú que defensi la nostra peculiaritat en el consell de govern”, explicava a l’ARA Josep Calvet, president del comitè d’empresa, a l’octubre.

Tot i que el nomenament del nou director de Catalunya Ràdio s’ha fet a partir d’equilibris entre partits, Esquerra ha mantingut una política de situar periodistes al capdavant de càrrecs que tradicionalment havien ocupat altres perfils, generalment gestors o polítics en excedència. Així, per al Consell de l’Audiovisual de Catalunya hi va proposar Salvador Alsius, el primer periodista que arribava a l’òrgan regulador, i per al consell de govern de la Corporació va impulsar el nom de Rita Marzoa, amb una llarga trajectòria a Catalunya Ràdio. És el cas també de Miquel Martín i Gamisans, que des d’aquest gener és el coordinador de La Xarxa.

Especialitzat en internet

Saül Gordillo (Calella, 1972) treballa actualment a El Periódico. Anteriorment, va ser director de l’Agència Catalana de Notícies (ACN) entre el 2007 i el 2011, durant el tripartit, també a proposta d’Esquerra, que és qui aleshores controlava les àrees de comunicació del Govern. També va treballar per a El Punt, primer com a corresponsal i després com a director de l’edició del Maresme, abans de passar a ser redactor en cap d’ El Punt Barcelona. Especialitzat en periodisme digital, ha publicat els llibres Superperiodistes en l’era de la sobreinformació (2010), Les barbaritats de Fèlix Millet (2009), Nació.cat (2007) i Sobirania.cat. 10 anys de la revolta política catalana a Internet (2014).

stats