Mèdia 18/03/2016

Un cisma a 8TV se salda amb la dimissió del director

'Trencadís' s'emet aquest divendres per última vegada i 'El trident' ja no tornarà

N. Juanico / à. Gutiérrez
2 min
01. Òscar Nogueira, fins ara director de 8TV. 02. El trident cau de la graella de 8TV. 03. Trencadís queda a la corda fluixa.

BarcelonaSacseig a 8TV. El fins ara director de la cadena del Grupo Godó, Òscar Nogueira, deixarà el càrrec els pròxims dies. Segons ha pogut saber l’ARA de fonts del canal, Nogueira ja ha comunicat la seva decisió a l’empresa, que preveu fer oficial la dimissió la setmana vinent. El fet que Mediaset -propietària del 40% del canal- hagi enviat quatre dels seus professionals a tutelar la programació ha provocat una divisió interna i ha precipitat la decisió de Nogueira, que, abans de posar-se al capdavant de 8TV, era cap de programació i audiències de TV3.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La marxa de Nogueira, però, no és l’únic canvi a 8TV. Els nous programadors de la cadena han fet saltar de la graella El trident, un espai setmanal d’esports que presentava Alfons Arús els dilluns a la nit i que es va estrenar fa poc més d’un mes, el 8 de febrer. Segons ha pogut saber l’ARA, la cadena ha aprofitat per cancel·lar-lo després de rebre un requeriment per l’ús de les imatges, tot i que ja havien decidit suspendre’l. Al llarg de la seva vida televisiva l’espai ha obtingut de mitjana 71.000 televidents i un 2,9% de quota de pantalla. Dilluns passat El trident.

A més, aquest divendres s'emetrà per última vegada, Trencadís, el magazín de tarda que presenta Sandra Barneda des del setembre. El programa va ser el primer fruit de la col·laboració del canal amb Mediaset, ja que estava produït per La Fábrica de la Tele, de la qual Telecinco té accions. Tot i que Trencadís ha canviat l’estructura i el plató en diverses ocasions, no ha aconseguit fer créixer les audiències, que se situen de mitjana en 46.000 espectadors i un 3% de share. Al febrer, el conseller delegat de Mediaset, Paolo Vasile, va afirmar en una entrevista a l’ARA que no li preocupaven les xifres d’audiència de Trencadís. Vasile va explicar que mantenir el programa fins al final de la temporada depenia “més de Godó” que no pas d’ells.

stats