Mèdia 31/08/2015

El ‘Trencadís’ de Sandra Barneda “enredarà” les tardes de 8TV

El nou programa de testimonis insòlits és el primer fruit de la col·laboració del canal amb Mediaset

Núria Juanico
3 min
Sandra Barneda presentarà Trencadís al costat de dotze “enredaires”.

BarcelonaEl color groc i el modernisme de Gaudí marquen l’estètica de Trencadís. El nou programa de les tardes de 8TV, que s’estrena avui a dos quarts de cinc de la tarda, pentinarà Catalunya a la recerca d’històries i personatges insòlits. Presentat per Sandra Barneda, Trencadís assegura voler traslladar la tècnica de Gaudí a la televisió: amb notícies que passen desapercebudes a la resta de mitjans de comunicació, el programa es planteja el repte diari de construir una panoràmica de Catalunya. Des d’un plató inspirat en el gran banc ondulat del Parc Güell, Barneda i els seus col·laboradors comentaran i jutjaran els quatre casos exposats cada dia pels testimonis sense saber si els protagonistes són al plató.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

“Volem desafiar els límits de la tolerància i tractar l’actualitat des de la quotidianitat”, explica Barneda, que creu que “l’entreteniment pur i dur feia falta a la graella televisiva catalana”. A través del format de talk-show, el programa tindrà dotze col·laboradors, denominats “enredaires”,que durant les tres hores expressaran la seva opinió sobre les històries exposades. La cantant Lucrecia, els humoristes Xavi Rodríguez i Xavier Pérez Esquerdo, el presentador Àlex Casademunt, la madame Senyora Rius i l’exconcursant de Gran Hermano VIP Ares Teixidó seran alguns dels col·laboradors que s’asseuran al costat de Barneda per dir la seva sobre els casos presentats.

També trauran suc de les històries exposades la model Maribel Sanz, la guanyadora de Pekín Express Bea de la Torre, el periodista Santi Villas, el locutor de Radio Olé Sergi Adell, la coolhunter Patrícia Sañés i el bloguer Ulixes Fernández. “Hem buscat enredairesde perfil diferent. Hi haurà des del punt de vista canalla de Xavi Rodríguez fins a l’espiritualitat de Lucrecia”, destaca Barneda, que precisa que Trencadís posarà el focus en històries “irreverents” i “políticament incorrectes”.

Una noia amb sobrepès que explica com concep el seu aspecte físic, un esportista amb una discapacitat, un xaman que té poders especials i un home que assegura que ha vist extraterrestres són alguns dels perfils que desfilaran pel plató del programa per explicar la seva experiència particular. “Crec que qualsevol persona té un bestseller a darrere. Hem seleccionat aquells casos dignes de fer un trencadís”, assegura la presentadora.

Veus anònimes i conegudes

Els testimonis es completaran amb reportatges de carrer fets pels periodistes Miquel Serra, Alessandra Martín, Xavi Silvestre i Maria Fuster. Cadascun d’ells s’ubicarà en un punt concret del territori català i connectarà en directe amb el programa per informar sobre l’actualitat. A banda de les veus anònimes que formaran el gruix principal de Trencadís, també hi haurà un espai dedicat a personalitats conegudes que siguin notícia. El dissenyador de moda Custo Dalmau, l’actor Quim Gutiérrez, l’humorista Carlos Latre i la cantaora Mayte Martín són els primers convidats que conversaran amb la presentadora i es faran una selfie al fotomatón del programa. Trencadís suposa el retorn de Barneda a 8TV, on havia treballat el 2007 al programa Envasat al 8. La periodista, que fins fa dues setmanes conduïa el magazín matinal de Telecinco, afirma que aquest nou projecte li fa molta il·lusió perquè li permetrà “tornar a casa”. Tot i això, al gener Barneda tornarà a Madrid, a aquesta cadena, per presentar els debats de la quarta edició de Gran Hermano VIP.

Trencadís és el primer programa fruit de l’entrada de Mediaset a la cadena del Grupo Godó. Al maig el gegant espanyol de la televisió va comprar el 40% de les accions de 8TV, una adquisició que li permet col·locar part de la seva producció a la cadena o obrir finestres en català d’algun dels drets esportius que controla, com ara les motos. Trencadís estarà produït per l’empresa La Fábrica de la Tele, de la qual Mediaset té accions. El director de 8TV, Òscar Nogueira, subratlla la capacitat de la productora d’aconseguir “que cada programa sigui una festa” i assegura que “és una empresa solvent en el directe”. Nogueira defineix la voluntat de dotar la cadena d’un caràcter “modern, innovador, desinhibit i col·loquial per reforçar una línia de televisió pròxima, del territori i catalana”.

Abans de Trencadís, la graella de 8TV estarà ocupada per Arucitys, que s’avança i començarà a dos quarts d’una del migdia. 8 al dia, en canvi, endarrerirà la seva hora d’inici. El programa presentat per Josep Cuní començarà a dos quarts de vuit del vespre, mitja hora més tard que la temporada passada, i s’allargarà fins a dos quarts d’onze de la nit. La cadena privada, per tant, dedicarà nou hores seguides diàries a la televisió en directe.

stats